5 ayda ne değişti?

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Yalova, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) kararıyla görevden alındı. Yalova’nın yerine Prof. Dr. Hatice Hale Bozkurt atandı.

Gazetemiz atama haberini “ADÜ’de şok” manşetiyle verdi. Rektör Osman Selçuk Aldemir tarafından 5 ay önce vekâleten dekanlık görevine getirilen Yüksel Yalova’nın YÖK kararıyla görevden alınması gerçekten şehirde şok etkisi yaptı.

Çoğu Aydınlının beklemediği karar, “ADÜ’de neler oluyor?” sorusunu gündeme getirdi. 5 ay gibi kısa sürede ne değiştiği konusunda kafası karışan vatandaşın bu soruyu yöneltmesini normal karşılamak lazım.

Öyle ya!

Atama yapıldığında iltifat, övgü ve memnuniyet yağmuruna tutularak yere göğe sığdırılamayan Yüksel Yalova ne olmuştu da görevden alınmıştı?

Rektör Aldemir’le ters mi düştüler, neler yaşadılar bilmiyoruz.

Gerçekten işin iç yüzünü bilmiyoruz.

Bir Aydınlı olarak bakanlık görevinde bulunmuş bir hemşerimizin görevden alınmasına üzüldüm.

Siyasetçilerin yanı sıra kültür ve sanat dünyasının yakinen bildiği Yüksel Yalova’ın görevden alınmasına ADÜ adına, Aydın şehrimiz adına, Yüksel Yalova adına üzüldüm.

Zaten üniversite kurulduğu günden beri, Aydın halkı ile üniversite camiası kopukluğu hep konuşulmuş, hep tartışılmıştı. Şimdi de tekrar iyi imaj, iyi bir iletişim, diyalog kanalları açılacak derken, bu tatsız olay tuzu biberi oldu...

Ne yapalım?

Aydın’ın kaderi bu mu diyelim?

Her kurumda çekişmeler oluyor; oluyor ama bedelini o kurum ödüyor. ADÜ’deki “çekişme”, “hesap” görevden aldırma ile sonuçlanmış olabilir. Olabilir ama bunun bedelini üniversitemiz ödüyor. İmaj ve itibar kaybı, herkesin moral ve motivasyonunu etkiliyor.

Oysa o koltuklar kimseye de kalmayacak...

Çünkü “mahkeme kadıya mülk değil.”

Aydın Karacasulu Yemezzade Süleyman Rüşdi Efendi, “Gelen gidecek, oturan kalkacak” demiş. Dünya kurulduğundan beri düzen böyle kurulmuş.

Bu şok gelişmeden kim memnun, kim mutlu bilmiyorum.

Ama Aydın şehri rahatsız ve şimdilik suskun.

Rektör Aldemir’den suskunluğu bozmasını, kamuoyunu aydınlatacak bilgi vermesini bekliyoruz.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum