AK Parti ve MHP Kış Uykusunda

Günlük yaşam içerisinde bugünlerde en çok muhatap olduğumuz soruların başında yer alan “Yerel seçim hareketi var mı?”…

“Adaylar kim?”…

“Hangi parti ipi göğüsler?”…

Bu ve buna benzer sorularla her gün karşılaşıyoruz.

Dilimiz döndüğünce siyasetten anladığımız kadarı ile Aydın’daki siyasi gelişmeler çerçevesinde muhatap olduğumuz sorulara yanıt vermeye çalışıyoruz.

Yerel seçime yaklaşık sekiz aylık bir süre var…
Siyasetçilere göre, siyasette “bir dakika” bile çok önemlidir; son anda, son dakikada her şey değişebilir ama yerel seçime hazırlanmak için sekiz ay uzun bir süre değil gerçekten…

Haziran 2012’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın’a gelmiş, “Siz O’na ‘Topuklu Efe’ diyorsunuz ama O bizim baş tacımız. Aydın il merkezindeki hizmetleri inşallah Aydın’ın tüm ilçeleri, tüm beldeleri ve tüm köyleri alacak” sözleriyle Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun büyükşehir adaylığını birinci ağızdan duyurmuştu.

İşte o tam tarihte kolları sıvayan Özlem Hanım çalışmalarını hızla sürdürüyor, gittiği yerlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı gibi karşılanıyor.

HER ŞEY MEÇHUL

Ya AK Parti ve MHP?

Her şey meçhul.

Aslında tüm siyasi partilerin her an seçime hazır olmaları gerekmiyor mu?..
Oysa Aydın’da AK Parti ve MHP’nin “kış uykusundan” uyanamadıkları anlaşılıyor. 

Eğer böyle giderse, önümüzdeki yerel seçimler Özlem Hanım için çok kolay geçecek. “Erken kalkan çok yol alacak” önümüzdeki süreçte. Zira bu görüşü AK Parti ve MHP’deki birçok isim açıktan olmasa da dost sohbetlerinde şöyle destekliyor; “Büyükşehir Özlem Hanım’ın ilçe belediyeler için çalışmalıyız.”

Tıpkı büyükşehirde olduğu gibi, Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte merkez ilçede kurulacak Efeler belediye başkanlığı için ilk aday yine CHP’den çıktı.

22. dönem Aydın Milletvekili Mesut Özakcan, siyaseti iyi bilen, milletvekilliğine giden yolda parti örgütünün değişik kademelerinde görev almış, parti tabanı ve CHP Genel Merkezi’nden kabul gören bir siyasetçi…

ATI ALAN ÜSKÜDAR'I GEÇTİ

Herkesin “Mesut Ağabey”i olmayı başarmış, kendi iç siyasetindeki ağırlığı ve gücü, göründüğünden çok fazla olan bir isim…

Çeyrek asırdır tanıdığım “Mesut Ağabey”le görüştüm. Adaylığını önümüzdeki hafta açıklayacağını söyledi. Edindiğim izlenime göre, CHP bu yerel seçime “Mesut Ağabey” ile gidecek gibi görünüyor.

CHP Özlem Çerçioğlu rüzgârıyla; Büyükşehir’de olduğu gibi Efeler’de de yol almaya hazırlanıyor.

Son söz AK Parti ve MHP’li dostlara.

Yerel seçimlere yaklaşık sekiz ay kaldı…
Sayılı günler çabuk geçtiğinden, siyasetçilerin zamanı iyi değerlendirmek konusunda titiz ve dikkatli olmaları gerekiyor.
Zaman çabuk geçiyor, farkında bile olamıyoruz…

Atı alan Üsküdar’ı geçti” haberiniz olsun!

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.



 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum