Türk Adaleti ve Polisin Tutumu

Türkiye’de Taksim Meydanı düzenlenmesi kapsamında Gezi Parkı’nda (Başbakanın ağaçlarının sökülerek taşındığını söylemesine rağmen) Dozerlerle naklen yayında ağaçların kesilmesi sonrası ülke çapında meydana gelen protestolar ve bu protestolarda Türk Polisinin davranışı sorgulanır oldu. Gezi olayları sırasında sosyal paylaşım sitelerinde maalesef Türk Polisinin içerisinde birçok insanın yanlışları paylaşıldı. Önceleri Orantısız güç olarak dile getirilen olayların zamanla yargısız infaza dönüşmeye başladığını gördük.

Eylemlerde polisin kullandığı Gaz Bombasında Tüm Dünyada Polislerin 45 derece acı ile atması gerekirken hedef gözetir şekilde, Biber Gazı kapsülünü silah olarak kullanması gayri insanı ve suç teşkil etmektedir. Bu konuda Avrupa insan hakları sözleşmesi gereği Strazburg mahkemesi Türkiye’yi suçlu bulmuştur. 15 bin avro ceza kesmiştir.

20 ye yakın insan Polisin attığı Biber Gazı kapsülleri ile Gözlerini kaybetmiştir. Bu gösteriler de maalesef 5 genç hayatını kaybetmiş Helen komada olan gençlerimiz bulunmaktadır.

ABD New York Times meydanında 15 Temmuz 2013 on binler meydanlarda ABD hükümetini acımasızca protesto eden eylem düzenledi.  Milyonlar “Adalet Yoksa Barış da yok” sloganları attı. Yolları trafiğe kapattı. İzin de almamışlardı. ABD Polisi halkın eylem yapma hakkına saygı gösterdi. Uyarı anonsları yapmakla yetindi. Koskoca ABD Polisinin TOMA sı da yoktu, Biber gazı da. Eylemcilere saldıran Palalı Bıçaklı yüzde 50’lerde yoktu. Trafikte bekleyen sürücülerden korna dahi çalmadığını görüyoruz.

Yine Aynı tarihlerde Amerika’da yaşayan Türk vatandaşlarının Gezi parkı olaylarına destek için Fethullah Gülenin evinin önünde eylem yapılacağını öğrenen Fethullah Gülen hocanın eylemcileri çay içmeye davet etmesi Türkiye’ye örnek olmalıdır. Bu eylemde de ABD polisi eylemcilere karşı hoşgörüsü ile örnek davranış sergilemiştir.

Demokratik çağdaş ileri demokrasi ile yönetilen Tüm dünyada olduğu gibi eylem yapma protesto hakkını kullanan Gezi eylemcisi Ali İsmail Korkmaz Eskişehir’de darp sonucu ölümüne sebebiyet verenlerle ilgili kamuoyunda oluşan yargı Darp edenlerin arasında sivil giyimli polislerinde bulunduğu iddiaları Türk Polisini zan altında bırakmaktadır.

Kamara görüntülerinde Ali İsmail Korkmaz’ın darp görüntülerinin Polise teslim edilirken mevcut olduğu fakat önce görüntülerin bulunmadığı iddiası ve daha sonra 20 dakikalık Ali’nin darp görüntüleri dışındaki görüntülerin ortaya çıkması kamuoyunun vicdanını kanatmıştır.

Türk yargısının olayın üzerine giderek gerçekleri ortaya çıkaracağına inanıyoruz. Emniyetin olaya karışan Polislerin tespitinde zorluk çıkardığı iddialarını ortadan kaldırarak varsa olaya karışan kamu görevliklerini yargıya teslim etmelidir.

İzmir’de Kordon da yürüyen vatandaşlara saldıran suçsuz genç kızları saçından sürükleyen polislere hemen Emniyet Müdürlüğünün gerekli soruşturmayı açması doğru bir davranıştı. Ancak Eskişehir’de bir AVM’ye sığınan 3 gencin ikisi bayan 20 Polis tarafından dövülmesi olayı ile ilgili kamuoyu ilgililer hakkında soruşturma açıldı haberini beklemektedir.

Gezi olayları Türk Polisini Türk Kamuoyunda en güvenilmez kurumlar arasında diplere indirmiştir. Hiçbir kişisel yanlış Türk Polisine mal edilmeden ilgililer tarafından gereği yapılmalı Adalet yerine gelmelidir. Polis Devletin polisi olarak halkın güvencesi olmalıdır. Belinde Bombalar, elinde kaleşnikoflar ile Lice’de, Şırnak’ta, Diyarbakır’da yol kontrolü yapan Güvenlik güçleri oluşturan terörist görüntüleri içimizde kor ateş yakmaktadır. Yetkililerce  barış sürecin provoke etmek için yapıldığı   burada Devlet yok mu? Türk Güvenlik güçleri ne yapmaktadır.? Sorusunu sormadan da edemiyoruz.

Adalet dedim o adalet Yurt dışında görevini bırakıp gelip teslim olan kişiler kaçma şüphesiyle yıllardır içeride tutulurken, Palalı saldırganlar Türk Adaletince kaçma şüphesi bulunmadığı için serbest bırakılmış, soluğu Fas’da almıştır. Türk Bayrağı satan Ali Sarıçiçek’in Bayrak satması halkı kışkırtmak ve tahrik etmek için kullanılmış olabileceği şüphesiyle tutuklanması  aynı zamanda sopalı, Palalı, bıçaklı saldırganların serbest bırakılması adaleti yaralamıştır.

Türkiye genelinde olumsuzluklara rağmen Aydın İl genelinde Türk Polisinin Vakarlı davranışı nedeniyle Başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere günlerce günlük mesailerinin dışında gece yarılarına kadar görev yapan polislerin sağduyusunu takdirle karşılıyoruz. Aydın ilindeki tüm gösterilerde bulundum sık sık güvenlik görevlileri ile konuşma fırsatım oldu. Müdür arkadaşların göstericileri koruma çabası özellikle provokatörlere karşı duyarlılıkları takdire şayandır.

Çine ilçesinde gezi eylemlerinde sağduyulu davranışı nedeniyle Çine Emniyet Amiri ve polislerini bu tür Toplumsal olayları yönetme başarısı nedeniyle kutluyorum. Diğer ilçelerimizde de aynı sağduyu hakimdi. Aydın Polisi tam ON puan almıştır.

Ancak Bazı yerlerde sağduyulu davranışları nedeniyle bazı emniyet yetkililerin siyasilerce şikayet iddialarını da doğru bulmuyoruz.

Artık apolitize, vurdumduymaz gençlik yok bu gençler Türkiye’de tarih yazdı. Türk gençlerine güveniyoruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.