Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Allah Aşkına Milleti Yormayın

İki taşıtımız var hurdaya çıkardık. Dediler ve de ruhsata işlediler ki “Aliağa ya teslim edilmek üzere hurdaya çıkarılmıştır.”

Aradık Aliağa’da, ne kadar aranacak yer varsa. “Hurda alımı durduruldu” dediler.

Taşıtlarımızı hemen yanımızdaki hurdacılara verebilir miyiz diye, çare aradık. Trafik şubedeki yetkililere ulaştık. “ Hayır veremezsiniz, isterseniz Kırıkkale de alıyorlar orya götürebilirsiniz” dediler.

Biz dedik ki “bedavaya vereceğiz bu taşıtları yeter ki elimizden alsınlar, Vergi dairesi ve trafikten bundan sonra herhangi bir borç işlemesin”

Olmaz dediler. Yılbaşına kadar bekleyin, o zaman bir şey çıkmazsa trafiğe girdi çıktı yaparız”  Ondan sonra bir çözüm bulunur elbet dediler.

Basit bir olay ve bu günlerde benim başımdan geçti bunlar.

 

Ey devletin kurumları siz istediniz eski taşıtlarımızın ikisini trafikten çektik. İki taşıtımızdan dolayı artık trafiğin akışını yavaşlatmıyoruz. Diyoruz ki “bizim bu hurda taşıtlarımızı bedavaya alınız.” “Olmaz sakla” diyorsunuz.

Allah’ınızı severseniz, yormayın milleti, üzmeyin. Aklınıza uymuş, sözünüze inanmış, hurdaya çıkarmışız iki taşıtımızı ve hiçbir şeyden ve yeni taşıt alımındaki indirimlerden de yararlanmayı düşünmemişiz.

Bu taşıtlar tamam trafikten çıktı ama sanayideki işyerimizin önünde hurda yığınları olarak duruyor. Kirlilik yaratıyor. Koyacak yerimiz yok. Her gün üzerinden birkaç parçası, yoksul çocuklar tarafından sökülerek hurdacılara satılıyor.

Bir gün öyle zannediyorum ki sadece şase si kalacak ve beklide siz benden o zaman “bu taşıtın diğer parçaları nerde” diye hesap soracaksınız.  

 

Ben bir gazeteci olarak sorunuma çare bulamıyorum ve ileride başıma geleceklerden korkuyorum.

Bizi  hurda taşıtımın parçalarının çalınmasından dolayı suçlarsanız; bu yazımı sizlere göstermek ve delil olarak kullanmak istiyorum. Çare bulunuz.

Tamam, ben bu yöntemi buldum da, diğer vatandaşlar alınmayan ve hurdaya çıkarak trafikten arındırılmış taşıtlarını kaç ay, kaç yıl, nerede saklayacaklar efendim?

 

Elimizdeki hurda taşıtlar geri dönüşümde kullanıldığında, Ülke ekonomisine katkı sağlayacak ağırlıktalar, nereden baksanız ikisi, 2 ton gibi çeşitli metal içermekte.

Biz çok zengin bir ülkeyiz belki nutuklarımızda, ama iki ton demirin elde edilmesi için en az on ton demir cevheri topraklarımızdan çıkarılıyor ve onlarca emek harcanıyor. Hiç değilse bu açıdan da bakarak bir an önce hurda ya çıkmış taşıtları milletin elinden alarak ekonomimize de katkıda bulunmamızı sağlayınız.

Ne yapabilirsiniz?

Trafik şubelerinize sadece bir yazı ile, “Hurdaya çıkarılmış taşıtları sahipleri en yakın hurdacıya bedelsiz verecekler ve kayıttan düşecekler” diyerek herşey,i kökünden çözebilirsiniz.  Saygılarımla yetkililerin dikkatine sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.