AK Parti ve MHP Neyi Bekliyor?

AK Parti ve MHP'de yerel seçimlerin ardından 'başarısızlık istifaları', il yönetimlerinin istifa edip etmeyeceği beklenirken, 'atı alan yine Üsküdar'ı geçecek gibi gözüküyor..
Bu ne demek şimdi diyebilirsiniz..
Bakın ne demek..
Hani 30 Mart seçimleri vardı ya...
Üzerinden 7 ay gibi bir süre geçti..
Kazanan Belediye başkanları koltuğuna oturdu..
17 ilçenin 15'inde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu birinci oldu.

CHP Büyükşehir ve 11 ilçede seçimi kazandı..

MHP Nazilli, İncirliova, Germencik ve Karpuzlu’yu aldı..

AK Parti Buharkent ve Köşk’le yetindi..

MHP'de Efeler İlçe Başkanı Mehmet Uysal görevinden istifa etti. ‘Sorumluluğu biz üzerimize kendi ilçemiz adına alıyoruz’ dedi.. MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse ‘başarılıyız’ diyerek istifayı düşünmediğini söyledi.. AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Sadık Atay ise başarısız olduklarını kabul etti.

AK Parti İl yönetiminde yerel seçim sarsıntısı yaşanmadı. Ama MHP yaşanan istifalarla sarsıldı. Yerel seçimler öncesi aday olmak için istifa eden il yöneticileri ile seçim sonrası il başkanına tepki gösteren yönetim kurulu üyelerinin istifalarıyla MHP yönetimi hukuken düştü. Bu gelişme üzerine Fevzi Köse, il yönetimine yeni isimleri katmak için çalışma başlattı. Hazırladığı listeyi Haziran ayında MHP Genel Merkezi’nin onayına sundu.

Yeni yönetim listesi bir türlü onaylanmıyor  ancak Fevzi Köse koltukta oturmaya devam ediyordu.. Sonunda Genel Merkez önce Aydın İl Teşkilatı’nı kapattı.. Ardından Fevzi Köse başkanlığındaki listeyi 5 ay sonra da olsa onaylayarak Köse'yi işgalci durumdan kurtardı.

MHP camiası listenin onaylanmasından oldukça memnun. Ancak yeni yönetimin genel seçimlere değil, kongre kadar göreve devam edecekleri görüşünde birleşiyorlar. Hatta listeden 7-8 kişinin yönetim kadrosunda yer almak istememelerine rağmen listeye yazıldıkları iddiası ortalıkta dolaşıyor.

Şimdi yeni yönetimin ilk görevi il ve ilçe kongrelerini tamamlamak olacak. İl kongresi için şimdiden isimler dolaşmaya başladı bile..Milletvekilliğine aday olacağı için Fevzi Köse’nin yeniden aday olmaması beklenirken, Coşkun Manuş, Ahmet Ertürk ve Mahmut Şevket Demirdelen’in il başkanlığına aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AK Parti Aydın il Başkanı Mehmet Sadık Atay ‘başarısız olduk’, MHP’li Köse ‘başarılıyız’ diye dursun CHP’nin sürükleyici gücü Özlem Çerçioğlu yeni hedefini belirlemiş bile.. Yerel seçimlerde yüzde 44 olan CHP oylarını genel seçimlerde yüzde 51’e taşımak.

Şimdi bir tarafta 30 Mart'ın sorumluluğunu üstlenmeyip, koltukta oturarak çözüm arayan bir teşkilatla, derhal kendine hedef koyan teşkilat arasında fark olmamasını beklemek mümkün mü?..

Sandık sonuçlarında 'başarısızlık' kader olabilir mi?..
Seçmene ‘bizi anlamadılar’ demek gibi 'bir lükslük içinde' olunabilir mi?..
2015’te yapılacak genel seçim çalışmalarına şimdiden başlamazsan vatandaş sana yine 'hoş geldin, güle güle' demez mi?..

Oturarak seçim alınamayacağını, seçimden seçime seçmenin kapısını  çalarak, sandıkta bizi tercih et denilmeyeceğini öğrenmek için acaba daha kaç seçim kaybetmek gerekir..

Öncelikle şunu fark etmek gerekir..

Farkındalık oluşturacak yeni kişiler, yeni vizyon gerekir..

İşte bu kadar..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum