‘Çözüm Süreci’ Diye Diye Ülke Bölünüyor mu?

Ülkemde yaşayan bütün etnik unsurlarıyla ortak vatan, ortak tarih, ortak gelenek görenek, ortak kültür bütünlüğünü ifade eden Türk Milleti dediğimiz ülkem bölünüyor mu? Bin yıllık kardeşlik parçalanıyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün kurumlarıyla, gelenekleriyle sarsılıyor. “         

Birliğin alameti Türklüğün temsilcisi  simgesi bayrak indiriliyor, yakılıyor.

Vatan topraklarının işgaline karşı milli kurtuluş mücadelesi vererek ülke topraklarına bağımsızlık kazandıran, Modern Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstleri parçalanıyor, yakılıyor.

Kışla içinde direkteki Türk bayrağını indiriliyor. 

Eğitim kurumları, kütüphaneler yakılıyor yıkılıyor.

PKK kimlik kontrolleri yapıyor.

Vatan topraklarında Egemenlik-Güvenlik alanı daraltılıyor.

Engel görülen Türk Silahlı Kuvvetleri sarsılıyor.

Yöneticiler yandaşlar servetlerine servetler katıyorlar, hazine arazileri yağmalanıyor.

Hukuka, adalete olan güven tam anlamıyla sarsılıyor.

Yalancılık, hırsızlık, yolsuzluklar döneklik, dini istismarcılık toplumun bir kesimince önemli, bir kesimince ise önemsiz görülüyor.

Yürütme organı; dokunulmaz, yasaları keyfine göre uygulamakla meşgul,

Yargı organları; bağımsızlığını tarafsızlığını güvenilirliğini yitirmiş, iktidarın emrinde iddiaları toplumun farklı kesimlerince dile getiriliyor.

Böyle bir durumda; hukuk devleti, demokrasi, adalet, özgürlükler var denilebilir mi?

Başında cumhuriyet yazan cumhuriyet savcısı milletin gözleri önüne serilen bu kadar yolsuzluğa takipsizlik kararı veriyor.

Adalet; bağımsız ve yansız çalışmadığı zaman toplum çürür, devlet çözülür

Çözüm süreci diye, reform paketleri diye halk oyalanıyor. Zihinler uyuşturuluyor. Ülke günden güne uçuruma götürülüyor.

Eskişehir’de polisler tarafından dövülerek öldürülen genç için Eskişehir valisi hiç sıkılmadan arkadaşları tarafından öldürüldü diyebiliyor.

Daha beteri genci döverek öldüren polislerden birisi otelin kameralarını silin diye ilgililere baskı yapıyor. İnsanda biraz vicdan olur. Döverek öldürdüğünüz genç bu ülkenin vatandaşı.

İstanbul’u birbirine katan halk otobüslerini yakan insanları diri diri yakan PKK’lılara neden aslan kesilmiyorsunuz. Sizler bu ülkede yaşayan yurttaşların vergileri ile maaş alıyorsunuz. Yoksa iktidarların yandaşı olun diye bu ülke size maaş vermiyor.

Sayın Bülent Arınç İstanbul’da partililere yaptığı konuşmada çözümü istemeyenler var bunlar karıştırıcı falan diye konuşuyor. Sayın Arınç zamanın başbakanı ile Diyarbakır’a gidip Barzani, İbrahim Tatlıses ve Şirvan ile düet yaptınız da ülkede bir değişim mi yaşandı.

Her zaman yazdık bunların gayesi ve istekleri tam bağımsızlıktır. Şu anda bunların gayesi bölücü başı Apo’yu kurtarmaktır. İleriki zamanda yanıldığınızı ve bu ülkeye ne kadar kötülük yaptığınız sizlerde anlayacaksınız. Dileğim inşallah bizler yanılmış oluruz.

Bu yazıyı yayına hazırladım sırada Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde üç askerimizi PKK katillerce şehit edildi.. Cadde üzerinde son nefeslerini verirken etraftaki kalabalıkta onları seyrediyor. Orada yatan üç vatan evladı değil devlet yatıyor. Sayın Arınç ülkeyi getirdiğiniz durum işte bu.

Büyük Türk düşünürü Ziya Gökalp’ın müze olan evini yakıp yıkanlara ne yaptınız? Sadece konuştunuz.

Ne diyelim. Ülkemi tanrı korusun.

CHP DAYANIŞMA YEMEĞİ

CHP Efeler ilçe teşkilatı dayanışma gecesi diye Akarsu Parkta yemekli toplantı düzenledi. Geceye oldukça büyük bir ilgi ve  katılım vardı.

CHP Aydın büyükşehir belediye başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu, Efeler belediye başkanı Sayın Mesut Özakcan, İl başkanı Sayın Hikmet Saatçi, CHP Milletvekili Sayın Metin Lütfi Baydar, Efeler ilçe başkanı Bayram İnci ile CHP ilçe belediye başkanları gibi oldukça kalabalık bir topluluk vardı.

Efeler ilçe başkanı Sayın Bayram İnci, İl Başkan Sayın Hikmet saatçi Milletvekili Sayın Metin Lütfi Baydar Sayın Mesut Özakcan ve Sayın Büyükşehir belediye başkanı Özlem Çerçioğlu birer konuşma yaptılar.

Hepside Ülkemizin bu iktidar sayesinde uçuruma gittiğini gidişin hiç iyi olmadığını vurguladılar.

Ama bence en iyi konuşmayı Sayın Özlem Çerçioğlu yaptı. Konuşmasında:

“Biz Aydında neden yüzde elli bir oy alamıyoruz. Alamıyorsak bu suç bizim. Çünkü

Biz seçmene gerekli doğruları anlatamıyoruz. Bundan sonra hiç durmadan çalışmamız gerekir” diyerek seçmene doğruların anlatılması konusunu işledi.

Bundan sonra Aydın CHP teşkilatı başta il başkanı olmak üzere hemen hiç vakit kaybetmeden

mahalle, köy, belde, ilçe gibi yerleri adım adım gezerek halka politikaları anlatmaları gerekiyor.

Haydi, başkanlar görev sizlerin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum