Hüseyin Büyükçoban

Hüseyin Büyükçoban

Aydın, Futbol ve Aydınspor 1923

Aydın ili inciri, zeytini yaşamaya değer coğrafi ve fiziki koşullarıyla olağanüstü bir kent. Metropol şehre yakın, Kuşadası, Meryemana, Pamukkale, Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi.. turistlik beldelere yakın.

Ancak futbola olan ilgisi de göz ardı edilemez. Bazı süper lig takımlarının bile kıskanacağı bir seyirci potansiyeline sahip. Geçmişte süper lig deneyimi olan bir kent.

Amatör kümeye kadar gerileyen Aydın futbolu, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun büyük katkılarıyla 4 yılda 3 şampiyonluk yaşayarak 2. Türkiye ligine kadar geldi. Biliyoruz ki bu yıl hedef 1’inci lig, önümüzdeki yol süper lig.

Başkan Çerçioğlu da takıma verdiği büyük desteğin karşılığını bu hafta oynanan ligin ilk maçında seyircilerden aldı.

Rahmetli Turgut Özal Burdur’a yaptığı bir seçim gezisinde kürsüden vatandaşa sormuş:

“Burdur’un neyi meşhur?”

 Sessizliğin ardından bir vatandaş bağırmış,

“Sadık Deda’sı.”

Eski bir futbol hakemi olan Sadık Deda, kentin öne çıkan bir öğesi. Kentlerin diğer özellikleri yanı sıra futbola olan ilgileri de azımsanmayacak düzeyde.

Dünyada futbol artık bir endüstri. Ülkelerin ve şehirlerin tanıtımı, kültürel ve ekonomik açıdan önemli bir öğe.

Bu pencereden baktığımız zaman 2’nci lige çıkar çıkmaz hedefi bir üst lig olarak açıklayan Aydınspor 1923, transfer sezonunda teknik adam ve futbolcular acısından bir hayli yoğunluk yaşadı. Önemli isimler transferler edildi. Bir önceki şampiyon kadrodaki önemli oyuncularını takımda tuttu.

Henüz bir lig maçı oynamış ve berabere bitirmiş olmasına karşın disiplinli bir oyun felsefesi ve oyun planı olan, oyunun belli bölümlerinde çağdaş futboldan örnekler verebilen düzeyli, birbirine saygılı takım olabilmek için çabalayan bir topluluk görünümünde.

Aydınspor 1923 yönetimsel açıdan da kurumsallaşma yolunda. Bunun da en güzel örneği Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu bir başkana sahip olması. Aydın kentinin benim de çalışanı olduğum Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) spor alanında ve özelde futbolda birçok başarıya sahip. Umuyorum ki sporun içinden gelen Başkan Süha Bayırlı, ADÜ’den destek alacaktır.

Günümüzde genellikle yazı ve yorumlar skora göre yapılır. Ama bir akademisyen gözüyle Aydınspor’un geleceğini olumlu görüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum