Nurhayat Yılmazer

Nurhayat Yılmazer

Aydın, Güzel Aydın

30 mart 2014 yerel seçimleri ile birlikte Aydın büyükşehir oldu.. Beş yıldan beri gözle görülür değişim büyükşehir olmasıyla hızlandı. Bilindiği gibi büyükşehirlerde kent meydanları, parklar kent yaşantısının olmazsa olmazlarıdır..Halk buralarda günün yorgunluğunu atacak, aynı zamanda birbirleriyle kaynaşarak sosyalleşeceklerdir..

Kentimiz de bu tür mekanlarına kavuşuyor, birer birer.. 6 Şubat saat 18.00’da Adnan Menderes Parkı’nın açılışı yapıldı. Güzel bir organizasyonla görkemli bir şekilde.. İğne atsan yere düşmeyecek bir kalabalık vardı..

Organizasyon ve tesis mükemmeldi.. Adnan Menderes Parkı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin işletmeciliğini yaptığı büyük kapasiteyle hizmet veren ve çok amaçlı bir tesistir.. Açılan tesis, sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazlarından, dar gelirli halkın, güzel vakit geçirebileceği, sosyalleşebileceği, 50 kuruşa çay içebileceği bir mekandır.. Açılışı takip eden gün de gittim.. İlgi oldukça fazlaydı. İçerde oturacak yer yoktu.. Ucuz uygun fiyatlarla Aydın halkına hizmet veriyor Adnan Menderes Parkı diye düşündüm..

Kentler, o yörenin halkıyla bütünleşir.. Halkın mutluluğu kentin sağlığıdır, bir bakıma.. Dinlenme, eğlenme gereksinmelerini ucuz ve kaliteli ortamlarda gidereceklerdir.. Parkı modern bir donanımla restore ederek halkın hizmetine sunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz..

Kente yapılan her olumlu katkıyı herkesin desteklemesi gerekir düşüncesindeyim.. Nazilli ilçemizde 5 noktada açılacak olan Halk Ekmek satış noktasını Nazilli Belediye Başkanlığı engelliyor, dökülen zemin betonlarını kırıyorsa bunun gerekçesini Nazilli halkına anlatamaz.. Bu durumu Nazilli halkı sorgular ve değerlendirir..Hani ne derler “halkın ekmeği ile oynamak..” Nazilli’de de halkın ekmeği ile oynanmıştır..

Şüphesiz yapılan bu tür uygulamalar aynı hizmet sektöründeki esnafı endişelendirecektir.. Yapılanyatırımlar toplam üretime göre düşük miktarda olduğundan aslında endişeye yer yoktur.

Yakında Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun açıkladığı gibi, kentin değişik noktalarında et ürünleri satış noktaları açılacaktır.. Bu satış noktalarında halkımız ucuz ve kaliteli et ürünlerine kavuşacak..

Halkın ekonomik sıkıntı çektiği günümüzde, kasap tezgahını ancak karşıdan gören vatandaşların varlığı düşünüldüğünde; kentin değişik noktalarında faaliyete geçecek olan “Halk Et”  satış noktalarının, halkımıza ekmek satış noktaları kadar yararlı olacağına inanıyorum.

Kentimize, kent yararına olan her hizmetin Nazilli’de olduğu gibi “biri yapar biri bozar” zihniyetinde olmamasını temenni ediyorum.. Hele bozgunculuğu halka hizmet vermesi gereken bir sektör olan bir belediye yaparsa bunun vebalinin altından kalkamaz..

“Başarılı olmak için, çaba gösterirsen şans seninledir..

Tembeller için şans diye bir şey yoktur..”

MONTESQUİEU

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum