Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Aydın Milli Eğitimine Uğramayan Adalet

Hipnoz ve NLP kavramları son zamanlarda birçok alanda ve çok yoğun bir şekilde karşımıza çıkmaya başlamıştır. Birçok sorunun çözümünde insanlara yardımcı olmada, son derece etkili olduğu iddia edilmektedir.

Biraz araştırdığımızda özellikle büyük şehirlerde çok yaygın olduğunu ve başta öğrenci başarısını arttırmada, öğrencinin karşılaştığı kaygı ve stres durumlarını azaltmada, çalışmayı sevdirmede, motivasyon ve konsantrasyonu arttırmada çok etkili bir teknik olarak uygulama alanı bulduğunu görmekteyiz.

Nedir bu hipnoz?

Hipnoz’un tanımını şöyle yapabiliriz; Bilinçli zihin bir anlamda devre dışı bırakılarak, zihni es geçerek bilinçaltı zihninize telkinler yerleştirmektir. Amaçlarımız açısından hipnoz, kişinin, o andaki gerçeğin farkında olmasına rağmen ondan ayrı olduğu hissine sahip yoğun bir fiziksel ve zihinsel rahatlamak durumu olarak görülebilir.

Hipnoz,  gücünü telkinlerden Alır “Bir insana kırk gün delisin dersen, delirir” Atasözümüz telkinin gücünü açıklaması yönüyle ilginçtir.

Kendi kendinize, ya da birisi size, başaracağınızı telkin ederse başarma konusunda olumlu bir inanç, başaramayacağınız telkin edilirse başaramama konusunda kalıcı bir inanç oluşuyor.

Hipnoz la ilgili sorulara, uzmanların verdikleri cevaplar da şu şekildedir;

Hipnozdan uyanamazsam ne olur? Hipnoz, terapi de kullanılan bir tekniktir ve uyanmama diye bir durum söz konusu değildir.

Hipnozu bir başkası benim isteğim dışında bana yapabilir mi? hipnozun sizin iradi isteğiniz olmadan uygulanması imkansızdır.

Hipnoz halindeyken bana istedikleri şeyi iradem dışında yaptırabilirler mi? Hipnoz, sizin isteğinizde yapılan uyku ile uyanıklık arasındaki bir durumdur. Siz trans altında olsanız da zihninizin bir bölümü uyanık olmayı sürdürür. Size zarar verecek herhangi bir fiziksel ya da ruhsal telkin ile zihninizin bu bölümü sizi uyarır ve siz kendiliğinizden transtan çıkarsınız.

Hipnoz altındayken utanç verici şeyler yapılabilir mi? Hipnoz altındayken, ne yapıldığının bilincindesinizdir ve iradeniz dışında bir şey yaptırmaya, hipnozun gücü yetmez.

Hipnoz altında bilinçsiz miyim? Hipnoz, hayal kurmaya benzeyen farklı bir zihinsel durumdur. Hipnoz altındayken her şeyin farkındasınızdır ve ne oluyorsa kontrolünüz altındadır. İstediğiniz zaman hipnoz halinden çıkabilirsiniz.

Sadece zihinleri güçsüz insanlar mı hipnoz olabilir? Bu doğru değildir. Genel olarak daha güçlü zihne sahip olan, insanların daha kolay hipnoz olabildikleri görülmüştür. Çünkü böyle bir zihne sahip insanlar daha güçlü görselleştirme yeteneğine sahiptirler ve başka düşüncelerin bu durumlarını bölmesine izin vermezler.

Hipnoz Nerelerde kullanılır?

•             Dikkat ve konsantrasyon geliştirmede.

•             Bilinçaltını yeniden, yapılandırma da.

•             Konuşma bozuklukları, kekemelik, takıntılar, tiklerin giderilmesin de.

•             Her türlü korkuların giderilmesinde. (yükseklikten, karanlıktan, uçağa binmekten, kalabalıktan, başarısızlıktan, yangından, denizden, hayvanlardan vb. )

•             Sınav kaygısı ve diğer her türlü kaygılar, panik atak, sokağa çıkamama (agorafobi),depresyon, stres, uyku bozukluğu, özgüven, öz saygı sorununun giderilmesin de.

•             Sporcu performansını artırma, doğuma hazırlık, Yeme bozuklukları, Kilo sorunun çözümlenmesinde.

•             Öğrenme güçlüğü, okul başarısızlığı, yanlış alışkanlıkların değiştirilmesi, psikolojik nedenlere bağlı ağrılar, sindirim sistemi rahatsızlıklarının ve migren den kurtulmada.

•             Çocuklarda gece altını ıslatma, tırnak yeme, parmak emme vb. Ergenlik sorunları, ruhsal kökenli alerji ve cilt hastalıkları, bir yakının ölümü, boşanma, deprem, yangın gibi travmaları ortadan kaldırmakta kullanılıyor.

•             Cerrahide, ameliyatlarda, anestezi olarak ağrısız doğumlarda, ağrısız diş çekmede, etkin ve bilimsel bir yöntem olarak kullanılmaktadır…

Şimdi gelelim HİPNOZ ve NLP konusunu niye yazdığıma; Daha önce, iki öğretmenden bahsettiğim bir yazım vardı. Birisi “Hipnoz yaparak öğrencilerini rahatsız ediyor” iddiası ile soruşturuluyordu. İşte o soruşturma da öğrencilerini rahatsız ettiğine dair hiç bir sübuta ermiş iddia yok iken; bu öğretmenin, Hipnoz yapması suç olarak gösterilmiş.

Nazilli’de de hipnoz ve nlp gibi farklı teknikleri özellikle eğitim dünyasına tanıtan, haberdar eden ve Nazilli’mize eğitim ve başarı anlamında katkı sunmaya çalışan bu öğretmenimiz, cezalandırılmak isteniyor.

Ne yazık ki kendisini yenileyen çok az sayıdaki insanın da, kıymetini bilmediğimiz gibi, haklarında yapılan iftiralar da asılsız olduğu ortaya çıkmasına rağmen, bu öğretmenimiz neden harcanmak isteniyor?       

Aydın ve Nazilli Milli Eğitim Müdürlüğünün son zamanlarda ki bazı öğretmenlerle ilgili soruşturmalardaki beceriksizliğini örtbas etmek için, diğer konularda veremedikleri cezaları bu başarılı öğretmenimizin soruşturmasında en ağır cezayı alması ve çok uzak yerlere sürgün edilmeye çalışılmasını anlayamıyorum.

Milli Eğitim Cezalandırması gerekenleri cezalandırmıyor.

Hani o öğrencileri ile ilişkiye girdiği iddia edilen ve sonrada, okul idaresi tarafından ve müfettişler tarafından, korunduğundan olsa gerek; olayları örtbas edilen öğretmen vardı ya; ödüllendirilir gibi, Kayseri’ye tayin edilmiş. Hayırlı olsun. İnşallah sizlerin çocuklarınızı da böyle bir öğretmen ilişir, ceza almadan, daha büyük illere ataması yapılır!.....

Şu Aydın Milli Eğitim Müdürlüğüne, Adalet hiç uğramayacak mı kardeşim?

Ödül verilmesi gerekenleri cezalandırmak için can atıyor. Cezalandırılması gerekenleri ise ödüllendiriyor.

Böylelikle belki de günah çıkarmaya ve “biz gerekeni yaptık” diyerek kendilerini rahatlatmaya çalışıyor olmalılar, yazık!...

Ama ben, Milli Eğitim Bakanlığından ve yeni Aydın Valimden istirham ediyorum.

Adaletin, A sı, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğünde var mı araştırır mısınız lütfen.

Cezalandırmak istedikleri öğretmenin sıra dışı bilimsel çalışmalarını, konferanslarını, Nazillimize ve Milli eğitime katkılarını araştırınız lütfen.

Her şeyden önce yukarıda bilimselliğini araştırdığım, Hipnozu uygulamak ne zamandan beri suç sayılıyor muş araştırınız lütfen.

Daha önceki yazılarımda bahsettiğim su tasarruf cihazı diye satılan, bedeli 2 TL bile etmeyen basit aparatın, on kat fazla fiyata, Aydın okullarına taktıranların, takanlarla ekonomik bağının olup olmadığını da araştırınız lütfen.

Başını yedikleri Nazilli Endüstri Meslek Lisesi Müdürü nün, ne yapıp, yapmadığını, neden sürgüne gönderildiğini, emekliye neden ayrılmak zorunda bırakıldığını da araştırınız lütfen.

Önceki Valimiz, Kerem AL beyefendiyi yanlış bilgilendiren, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü nü lütfen mercek altına alınız lütfen. Soruşturmalardaki ifada tutanaklarını da isteyiniz. Müfettiş raporlarını da, onlarla karşılaştırınız lütfen.

Gerekirse Nazilli Nahit Menteşe Kız meslek lisesindeki ifadeleri alınan öğretmenlerin ifade tutanaklarını isteyiniz, inceleyiniz, müfettişlerin raporları ile karşılaştırınız lütfen.

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ki, istifaların altıdaki gerçekleri de araştırınız lütfen.

Amacım sizlere akıl vermek, ukalalık yapmak değil, affınıza sığınarak adalete olan saygımı korumak istiyorum.

İnşallah yanılmak istiyorum ama, görünen o ki Aydın Milli Eğitim Müdürlüğünün adaletten nasibini almadığını göreceksiniz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum