Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Aydın’ın Gidişatı Hiç de İyi Değil

Önceki hafta Sayın Erol Ayyıldız’ı İzmir’e uğurladık. Sayın Vali görevine başladı. Ona orada başarılar diliyoruz.

Ve yeni Aydın valisi Sayın Ömer Faruk Koçak’a hoş geldin diyoruz. Kendisine Efeler diyarı Aydın’da başarılar diliyoruz…

***

Evet, Aydınımıza yeni Vali geldi.

Hoş geldi, sefalar getirdi.

İnşallah sefalar getirir.

Çünkü Aydın’ın gidişatı hiç de iyi değil.

Aydın, son yıllarda özellikle Büyükşehir eliyle hep geriye gitti. Adı gibi aydın olan kentimiz kabuğunu kırmış iller arasında yer alamadı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, seçildiği tarihten bugüne çalıştığı valilerle başka illerde görmediğimiz bir anlayışla hep kavga etmeyi tercih etti.

Uğurladığımız valilerimiz Hüseyin Avni Coş, Kerem Al ve Erol Ayyıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu bir anlayış birliği içinde görev yapmış olsalardı, birçok yatırım hizmete sunulmuş, temelleri atılan bazı yatırımlar halen sürmekte olurdu.

Çevre illere göre çok daha avantajlı durumda olan Aydın’ın maalesef ağlayanı çok da çözüm üreteni yok. Özlem Çerçioğlu, son 2 yılda 2 genel sekreter, 4 genel müdür ve çok sayıda daire başkanı eskitti.

Belediyeyi, Büyükşehir’den dudak uçuklatacak kazanç elde eden Erkan Karaarslan yönetiyor. Üst düzey bürokratların tamamına yakınını o getirdi.

Kararslan’ın getirdiği ilk genel sekreter Önder Yeğen bankamatik oldu, belediyeye uğramıyor. Son genel sekreter Uğur Cebeci 6 aydır kayıp! Ne gören, ne duyan ne de bilen var…

Belediye, Aydın’ı bilmeyen tecrübesiz bir ekip tarafından yönetiliyor. Geçen 2,5 yılda Büyükşehir’in bütçesine denk hiçbir yatırıma başlanılmadı. Astim Köprülü Kavşağı gibi Büyükşehir’in bütçesine göre ufak tefek sayılacak işleri de ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

Aynı yasayla ve aynı anda büyükşehir olan Manisa, Muğla ve Denizli’ye göre çok gerilerdeyiz. Belediye iyi yönetilmediği gibi kaynakları çar cur ediliyor. Yeri gelmişken bundan size bir örnek vereyim:

Bozdağan’da Pınar AŞ.’nin işletmeciliğini yaptığı madran su kaynakları var. ASKİ, kaynağı adı geçen firmaya suyun tonunu 17 liradan satıyor, aylık ortalama 400 bin lira gelir elde ediyordu. Bu kaynak yıllık 480 bin liraya Bozdoğan Belediyesi’ne devredildi. Bozdoğan Belediyesi de daha önce tonu 17 liraya verilen suyu, aynı şirkete 2 lira 40 kuruşa verdi. Akıl ve mantıkla izah edilemeyecek bu durum belediyeyi yıllık 5 milyon lira civarında gelirden etti. Nasıl izah ederler bilmem ama şimdi de kaynaklardaki su saatlerini söküp atmışlar.

Alın size bir örnek daha…

Ilıcabaşı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yapılacaktı. Seçim öncesi 3 milyon lira harcanarak proje ihalesi yapıldı. Aradan geçen süre zarfında bir çivi çakılmadı.

Sayın Valim bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Hepsini yazmaya kalksak sayfalar almaz. Halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarıyla kavgalı, belediye çalışanlarıyla kavgalı... hatta Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı Cuma namazlarına gidiyor diye CHP genel merkezine şikâyet eden bir zihniyetten ümidimizi kestik.

Biliniz ki Aydın halkı da, Başkan Özlem Çerçioğlu’ndan ümidi kesti. Sizden beklenen; bu kötü gidişata ‘dur’ demeniz, yeni yeni yatırımlara kapılar açmanızdır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.