Başbakan'ın "Alıcık'ı İstiyorum" Talimatı

Türkiye'nin 42 ilinden büyük olan Nazilli altyapıdaki modern yapılaşmasıyla büyük bir atılım yaparak büyükşehir havasına girdi.

2009 seçimlerinde yüzde 35,5 gibi yüksek bir oranla, MHP'den Nazilli Belediye Başkanı seçilen, Nazilli sevdalısı Haluk Alıcık, ilk günkü hizmet heyecanıyla daha güzel bir Nazilli kurmak için mücadele ediyor.

Alıcık, büyük kentlerde ne varsa, Nazilli'de de olması için gece gündüz çalışıyor. Vatandaşların hak ettiği sosyal ve kültürel etkinlikleriyle Nazilli'nin marka kent haline gelmesi için uğraş veriyor.

"Siyaset değil, hizmet üretmek" prensibiyle çalışan, seçim beyannamesinde yer alan vaatlerin yüzde 85'ini yerine getiren Başkan Alıcık, beyannamede yer almayan projeleri de geliştirip hayata geçirmiş. Mesela NAZKENT projesini hayata geçirerek, halkın ucuz ve uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olmasını sağlamış.

Alıcık, sosyal politikalara önem vermiş adeta "Düğünevinin tefcisi, ölüevinin yascısı" olmuş. Böylece Nazilli insanının gönlüne taht kurmayı başarmış.

İş böyle olunca, yerel seçimlere büyük önem veren AK Parti, yapılan anketlerde partisinin de üstünde destek bulan Nazilli'nin başarılı belediye başkanı Haluk Alıcık'ın peşine düştü.

Bir dizi ziyaret açılış ve temel atma törenleri dolayısıyla Aydın'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Aydın İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere geldiği Nazilli'de, toplantı öncesi Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, "Alıcık'ın başımızın üstünde yeri vardır. Sevdiğimiz, çalışkan, dürüst bir başkanımız. Kendisini takdir ediyoruz, bu noktada Nazilli çok şanslı" diyerek AK Parti'ye katılımına yeşil ışık yaktı.

Burası işin basına yansıyan yönü.

AK Parti kulislerinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Haluk Alıcık'ı istiyorum" şeklinde talimat verdiği konuşuluyor.

Çünkü AK Parti, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı "Özlem Çerçioğlu'nun karşısında Haluk Alıcık'la güçlenmek istiyor."

AK Parti Alıcık'ı büyükşehir adayı yapmayacak ama büyükşehir seçiminde büyük katkı sağlayacağını hesap ediyor.

Alıcık'ı isteyen Başbakan Erdoğan, "Millete hizmet yolunda hiçbir mazeret, hiçbir bahane kabul etmiyoruz, hiçbir engel tanımıyoruz. Mazereti, bahanesi, engeli olan arkadaşlarımız yolu açmalı" görüşünde. Bu nedenle seçim kiminle alınacaksa onu aday etmek istiyor.

Peki, Alıcık AK Parti'ye katılır mı?

Zor...

Ama AK Parti'den gördüğü yakın ilgiyi MHP'den görmediği görüşünde olanlar var.

MHP'nin bu tavrı Alıcık'ı kaçırabilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum