Bindik Bir Alamete…

İnanmadığı halde, inanmış gibi görünüp karşısındaki saf, duru inançlı insanları, kişisel çıkarı için kullananlara, gençlik yıllarımdan beri öfke duydum.

İstismar edilen; dinî inanç da olur, ideoloji de olur. Aralarında hiç fark yoktur. İkisinin de ortak paydası istismardır.

İnsan kılıklı yaratıklar, yeter ki istismar etmeyi kendilerine kazanç yolu seçmesin; biri 'din' adına istismar eder; diğeri ülkü' adına, bir diğeri 'devrim' adına…

HESABINI SORMAZSAK ALLAH BİZİ AFFETMEZ

Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda BDP’lileri terörist ilan ederek ağır ifadelerde bulunmuştu. İşte onlardan bazıları:

* BDP’li vekiller teröristleri kucaklarken, onlar vekillerin sırtlarını sıvazlamış, yanaklarından öpmüşlerdir. 
* Bunlar 2003’te de aynı şeyi yaptılar, o dağlardan beraber indiler. Beraber geldiler. 
* Kameralar olmasıydı terörist efendilerinin ellerini öper 3 kuruş da harçlık alırlardı. Efendileri acıdılar da ellerini öptürmediler
* Gaziantep’te şehit olan Almina’nın masum kanı, BDP’li vekillerin sırtına sıçramıştır. O temiz kan, namus lekesi gibidir, şeref lekesi gibidir; yıkamakla çıkmaz. Bir yaşındaki Almina’nın kanı BDP’li vekillerin sırtından hiçbir zaman silinmeyecektir. 
* Bölücü terör örgütünün eş başkanının söylediğine bakmayın. O önce kendisinde yüz olsa parlamentoya değil Kandil Dağı’na çıkması gerekir.
* Eğer biz BDP’lilerin yaptıklarının hesabını sormazsak, bu millet bizi affetmez, Allah da affetmez.
* BDP, çözümün bir parçası olmak yerine, terörün bir parçası olmakta ısrarcı oldu
* Kandil’deki efendilerine ’yeter artık’ diyecek cesareti hiç bir zaman kendilerinde bulamadılar. Kandil’in emirlerini, talimatlarını sorgulayabilecek kadar kendi ayaklarının üzerinde duramadılar.
* Türkiye, BDP’li kalleşlerin, PKK’lı kalleşlerin benim subayımı askerimi gelip arkadan şehit ettiği bir ülke değildir. Yanlış yapan bedelini ödeyecektir.

Ne güzel konuşma, karşısında şapka çıkarılır. Çok doğruda tespitler. Ama ne yazık ki durumda hiç böyle olmadığı çok kısa bir zaman dilimi içinde anlaşıldı.

Şimdi Sayın başbakanımızın Mardin’deki konuşmasına bakarsak: AKP iktidarı kimi ayaklarının altına alıyor. Sayın Başbakan Erdoğan’ın, “Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarımızın altına almış bir iktidarız”  sözleri büyük tepkilere yol açtı ama Türkiye’yi Türk devleti olmaktan çıkarmak isteyen güçlerin propagandası için kurulan medyada, bugüne kadar kendisini milliyetçi diye ortaya koyan birisi, sanki Başbakan  “birleştirici sözler”  söylemiş gibi yorum yaptı. 

Atatürk’ün cumhuriyeti kurarken belirlediği  Türk Ulusu’nun yapay olduğunu ama Türkiye Milleti’nin 12-13’üncü yüzyıldan beri var olduğunu iddia edebildi. Yani millet adının yerine ülke adını kullandı! Değerli okuyucular Sayın Başbakan böyle konuştuktan hemen sonra sözde akademisyenler, kaşolot aydınlar ve gazeteciler bu konuşmanın üzerine balıklamasına atlayarak kendilerine özgü yorum ve yazılar yapmaya başladılar. Bunlar, güçlüler, zenginler, halkın saf temiz duygularını istismar ederek etkili ve yetkili oluyorlar.

Kimlik, kişilik, fikir değiştiren siyasetçiler, gazeteciler, sözde akademisyenler ülkemin en büyük talihsizliğidir. İlkesiz, yüzsüz, onursuz insanlar için önemli olan kişisel çıkarlarıdır.

Toplumu istismar ve uyutmak için öncü rol üslenen cambaz olan bu tipler kendilerini millet veya halk sözcüsü olarak ekranlarda gerdan kırarak yanlışını bilerek kuvvetliye övgü düzüyorlar.

Günümüz bilgi çağında bu gibilerin yaptıkları bilgisizlikleri ve çıkarları nedeniyle işbirlikçileri moda olmuştur.

Sözde bu gibi aydınların gaflet, dalalet ve hıyanetleri bu gibilerin körlüğünden kaynaklanmaktadır.

Ülke halkının bunların okumaları ve aydın olarak kendilerine yol göstermeleri için yapılan fedakârlıkların yanında, bunların yaptıklarına ne denir.

Çıkarcı aydınlar ve diplomalı cahiller ve kafa karıştıran kaşalot köşe yazarlardır.

Bunlar diplomasına,  bilgisine ve geçmişine ihanet eden ve bilgi kirliliği yaratan zavallılardır.

Aydın, zalimlerin, soyguncuların, hainlerin yanında değil, bildiklerinden asla taviz vermeyen bu doğrultuda mücadele eden onurlu olan kişilerdir.

GEÇEN HAFTA AYDINIMIZ DA HAREKETLİ BİR HAFTA OLDU

Geçen Pazar Kızılay derneğinin genel kurulu vardı. Sayın Kızılay Derneği başkanı izleyici ve üyelere slâytla uzunca bilgi sundu. Sonra Kızılay derneğine yardımcı olan kuruluşlara teşekkür etti. Bu kuruluşları sayarken Aydın Ticaret odası ile Aydın belediye başkanına methiler de bulundu. Ticaret odası başkanı ve diğer ilgililere plaket verildi. Güzel hazırlanmaya karşı katılım bence çok olmadı. Hâlbuki Kızılay gibi çok önemli bir derneğin katılımının gereğinden fazla olması gerekirdi kanısındayım.

Daha sonra Tema genel kuruluna katıldık. Tema genel kurulunda Sayın Başkan Mehmet Özdemir tema hakkında uzunca bir bilgi sundu. Daha sonra slâyt gösteri eşliğinde konuşmalar yapıldı. Genel kurula katılan konuklarda tema hakkında görüş ve düşüncelerini anlattılar. Katılım çok yoğundu. Bu tema genel kurulu da temaya verdiği destek nedeni ile Sayın Ticaret odası başkanı Hakkı Dokuzlu’ya bir plaket verdi. Herhalde bu Hakkı Dokuzlu’nun aldığı plaketleri evinde koyacak yer bulamamıştır.

Bende buradan Sayın Mehmet Özdemir ve ekibine başarılar diliyorum. İnşallah Aydında boş bir alan bırakmadan fidan dikerek yaşadığımız kenti yaşanılabilen bir yeşil alan haline getirirler.

Sayın Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu on gün önce sevgi yolunu çok güzel bir şekilde yeniden düzenleyerek halkın ve esnafın hizmetine sunulmuştur. Sevgi yolunun açılışından on gün sonra Gençlik yolunun (Sanat sokağı) nın görkemli bir açılışını yaptı. Çok kalabalık bir katılım oldu. Hasanefendi Mahallesi Muhtarı Ertuğrul Özdemir Sayın Belediye başkanı Çerçioğlu’na mahalleye yaptığı bu büyük hizmetleri nedeniyle çiçek vererek şükranlarını sundu.

Gerçekten Gençlik Caddesi (sanat yolu) sanatçıların mekân tutacakları bir yer olmuş. Gerek aydınlanması gerek titiz bir şekilde yapılan büstler çok güzel bir şekilde düşünülerek yapılan bu organizasyon Aydınımıza çok yakışmış.

Bu hizmetleri nedeniyle Sayın Belediye başkanı halktan çok büyük destek aldığına tanık oluyoruz. Bu zamana kadar yapılan hizmetleri saymakla bitmez. Hele şu meydan düzenlenmesi, kapalı otopark, terminal ve diğer hizmetler ardı ardına halkın hizmetine sunuldukça sayın başkan sizi kim tutar.

Kendi kendime yaptığım araştırmaya göre sayın başkan sizin bileğinizi bükecek kimsenin olacağını sanmıyorum.

O nedenle diyorum ki, sayın başkanım yolun açık başarıların daim olsun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum