Çerçioğlu Zoru Seçiyor!

Oy oranlarına bakıldığında 2014 seçimlerinin galibinin şimdiden ilan etmenin doğru olmadığı söylenebilir.

Evet, Aydın’da yüzde 38 oy alan CHP var ortada…

Onu yüzde 35 oy alan Ak Parti izliyor…

MHP ise yüzde 18 oy almış.

Bunlar gerçek…

Yerel seçimlere daha bir yıldan fazla zaman var.

Ülkemizdeki ve Aydın’daki gelişmelerin ne yönde seyredeceği hiç belli olmaz.

Aydın’ın “Bütünşehir”e (dönüşmesi lehine çevirmeye çalışsa da) kuşkusuz MHP için büyük handikap…

Bunun nedenlerini “MHP’nin Adaylık Süreci Tıkanıyor!” başlıklı yazımızda anlatmaya çalışmıştık.

CHP’nin büyükşehir adayı Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun karşısında en güçlü aday Ak Parti gibi görünüyor.

Bu da hem Ak Parti hem de CHP’nin avantajı ya da dezavantajı olabilir.

Çünkü Büyükşehir Belediyesini kazanamayacağını düşünen öteki partiler, oylarını hangi partide birleştirirse o avantaja çevirir. Burada Ak Parti’nin iktidar, CHP’nin yerel iktidar gücünü yabana atmamak lazım…

İşte bu noktada Ak Parti ve MHP adayının ismi önem kazanıyor. Aydın 24 Haber köşe yazarı Cevdet Şahinoğlu’nun da ifade ettiği gibi Ak Parti’de 2009 seçimlerinde yaşanan aday bolluğu yok! Bilindiği gibi, Mustafa Ancin, Şevket Kaya, Yalçın Pekgüzel, Rıdvan Eşin ve Fuat Fikret Aktaş seçimlere bir yıl kala çalışmalarına başlamış, Ak Parti’yi sürekli gündemde tutmayı başarmışlardı.

MHP’de ise tıpkı şimdi olduğu gibi adaylık süreci tıkanmış, son anda iş Hüseyin Aksu’ya kalmıştı. 2009 seçimlerinde isim bir üzerinde mutabakat sağlayamazken şimdi ise MHP teşkilatları ve tabanı Aydın Milletvekili “Ali Uzunırmak” isminde birleşiyor.

Kafasına koyduğunu yapan, tanıdığım en cesur kadınlardan biri olan Çerçioğlu’nu iki adayın zorlayabileceğini düşünüyorum.

Birinci isim Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem…

Erdem Büyükşehir adayı olursa, tıpkı Çerçioğlu gibi milletvekilliği koltuğunu bırakıp gelen olacaktır. İktidar gücü ve İmralı süreci BDP’nin oylarının da Ak Parti’de toplanacağı düşünülürse AK Parti kaybeder diyenlere, bunu doğru olmadığını söyleyebilirim. Çünkü büyük kentlerde halk liderlere oy veriyor. Yani Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu genelde yüzde 50 olduğu sürece, bu rüzgar Erdem’e seçim kazandırabilir.

İkinci önemli isim MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak…

Elbette Uzunırmak’ın Aydın’da ağırlığı var ama Ak Parti dışındaki partilerin seçmeni, büyükşehri AK Parti’ye kaptırmamak için kazanacak adayın arkasında yer alacaktır. Sayın Uzunırmak’ın “kazanacak aday” imajını seçmene vermesi güç olsa da imkânsız değildir.

CHP’nin en yüksek oyu Özlem Çerçioğlu ile alacağını düşünüyorum. Daha da ötesi iddia ediyorum. Her partiden oy alabilecek konuma gelerek, seçmenin kılcal damarlarında olan Çerçioğlu, CHP’yi zirveden indirmeyecek tek isimdir.

Dedim ya, cesur, kendine güvenen bir kadın diye. İkinci kez milletvekili seçildiğinde zor olanı seçiyor ve belediye başkanlığına aday olup seçimi kazanıyor.

Şimdi ise büyükşehir adayı…

Yine zoru seçiyor,

Karşısında Erdem ve Uzunırmak’ı istiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.