Bu İşi Bilmiyorsun Özlem Çerçioğlu!

Aydın gelişime en açık ama en az gelişme gösteren illerimizin başında geliyor. Bunun nedeni de vizyon acısından sıkıntılı bir başkanın görev başında bulunması olarak biliniyor.

Bir insanın hayata bakışı, hayattan beklentisi gibi unsurlar o insanın vizyonu hakkında önemli ipuçları verir. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun vizyonunu anlamak için konuşmalarına bakmak yeterlidir. “Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur!” misali aynı cümleleri tekrar eder durur.

Özlem Çerçioğlu için “Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur!” ifadesini kullandım.
Özellikle genç okurlarımız bu tabiri bilmeyebilir.
Ne demektir bu?
“Hep aynı şeyleri tekrar ediyor, bir türlü ilerlemiyor, yerinde sayıyor.” anlamına gelen bir deyimdir bu…

Bu dediklerim asla kendisine hakaret etme arzusunda olduğumdan değildir. Maalesef her iş herkese uygun olmuyor. Aydın kendisine hayli ağır geldiği için eğreti duruyor.

Çünkü göreve geleli 2,5 yıl olmasına rağmen Aydın yerinde sayıyor. Başladığı büyük proje yok! Büyükşehir için küçük sayılacak işleri de eline yüzüne bulaştırıyor. Melih Gökçek’in Ankara’da 67 günde bitirip halkın hizmetine açtığı köprülü kavşağın benzerini Özlem Çerçioğlu 8 ayda bitiremedi.

Bırakın büyük projeleri normal hizmet bile aksayarak gidiyor. Zengin su rezervlerimize rağmen kentte su kesintileri yaşanıyor. Taş taş üstüne konulmadığı gibi yolsuzluk iddiaları karşısında üç maymun oynanarak kentin imajına zarar veriliyor. Günlerdir ASKİ’de yaşanan “adrese teslim ihale” gazete manşetlerini süslüyor, belediye şirketi “kıyak kira” haberleriyle gündeme geliyor bizim Özlem Çerçioğlu’ndan tık yok!

İşin acı yanı bunlar Çerçioğlu’nun umurunda bile değil.

Varsa yoksa  “Ben başkan olduğum sürece kimse aç yatağa girmez” diyerek fakir fukara edebiyatı yapmak…

Onları da yapsın kimsenin bunlara itiraz ettiği falan yok!

Çevre illerimiz Denizli, Muğla ve Manisa’ya göre çok gerilerden geliyorsun Özlem Çerçioğlu çok! 2015 yılı bütçe gerçekleştirme oranlarında Aydın Büyükşehir Belediyesini sondan birinci yaptın.

Evet, “Kadir gecesinde doğmuşsun” denecek şansa sahipsin. Sağ oyların bölünmesiyle aradan sıyrılıp başkan seçildin. Allah var Aydın Belediyesi zamanında iş bilen bürokratlar sayesinde güzel işlere de imza attın. Şansın yaver gitti Büyükşehir belediye başkanı seçildin.

Ama bu şansa fazla güvenme. Artık sana oy verenler dizlerini dövüyor.  CHP’liler bile bin pişman. Partililerin sana “Dişi Tayyip” yakıştırması yapıyor. Çevrenizdeki yalakalar nedeniyle bunları işitmemiş olabilirsiniz diyeceğim ama siz zaten eleştiriyi sevmezsiniz.

Sonuç olarak;

Bu işi bilmiyorsunuz Özlem Çerçioğlu!

Bilemeye bilirsiniz.

O zaman bilenlerden yardım alın.

Aydın her geçen gün eriyor.

Bir de çıkmış, “en iyi sosyal belediyeciliği biz yapıyoruz” diyorsunuz.  

Evet başardıklarınız da var.

İşin şov kısmını iyi beceriyorsunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum