Bu Memleketin Yedeği Yok

Açık söyleyeyim siyaseti seviyorum. İyi niyetli, temiz ve Aydın lehine yapılan yorumlarla okurlarımın karşısına çıkıyorum. Belden aşağı vurma, iğrenç karalama politikası ve de yalan siyasi yorumların uzağından yakınından dahi geçmek istemiyorum.   

Çünkü biz Aydın için sadece “ortak aklı bulma sevdasındayız”…

Bu nedenle her partiden, her cemaatten, her ideolojik görüşten ama hepsinden tanıdıklarımız, arkadaşlarımız, samimi dostlarımız var.

Farklı partilerde, siyaseten zıt kutuplarda olsalar da Aydın’ın bir ortak paydasında aynı masada buluşabiliyoruz. Bir de aynı dili konuştuğumuz halde bir masada buluşamadıklarımız var. Bunu da iletişim eksikliğine bağlıyorum. Kim ne derse desin Aydın için doğru bildiklerimizi yazmaya devam edeceğiz.

ŞAAAK DİYE SÖYLÜYORUM

Bu gerçekler ışığında biri bana “Aydın’ın Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak?” diye sorarsa ki soruyorlar, bende bana bu soruyu soran insanın görüşünü bildiğim halde, hiç endişe etmeden, kıvırmadan, lafı eveleyip gevelemeden şaaak diye “Özlem Çerçioğlu olacak”… diyorum.

Sürekli anketler yapılıyor. Buna göre bugün seçim olsa Özlem Hanım AK Parti ve MHP’nin toplam oyundan fazla oyla seçiliyor. Çerçioğlu’nun halktaki gücünü Efeler’le sınırlayanlar yanılıyor. Zira tüm ilçelerde yüzde 50’nin üzerinde destek buluyor. Bu gerçeği AK Parti adayının belirlenmemesine bağlayanlar var. “Siyasette bir saat uzun bir zaman” görüşüne sonuna kadar katılıyorum. Ama bu günün gerçeği böyle…

Biliyorum böyle deyince karşımda ki bazı heyecanlı partilileri üzüyorum. Gün boyu aynı görüşten kişilerle birlikte olan ve bu yakınlık psikolojisi ile hareket eden partililer cevabımıza çok bozuluyorlar.

Farklı siyasi görüşlerinin olmasına karşın “haklısın ben de aynı görüşteyim. Aynı şeyleri düşünüyoruz” diyenler de; “doğru ama yazmak zorunda mısın” diyenler de var.

ORTAK AKLI BULALIM

Siyaset yapmak için üç konunun birleşmesi gerektiğine inanıyorum.

Birincisi; halk sizi istemeli. Yani sevenleriniz sövenlerinizden daha çok olmalı.
İkincisi; partiniz sizi istemeli,
Üçüncüsü; siz siyaset yapmayı istemelisiniz.

İsteksiz, sanki zoraki bir görev verilmiş de kerhen yapıyor gibi… Şafak sayan askere benzer, “şu askerlik bir bitiverse de, memlekete bir dönsek” havasında iseniz, bu halk size niye oy versin?

İletişim kurmak, yüz yüze görüşmek zor, imkansız ve her şeye şüpheyle bakıyorsanız, bu halk size niye oy versin?

Halkta karşılığı olan en çok oyu alacak biri yerine; ahbap-çavuş ilişkisiyle aday olmuş biriyle yola çıkarsanız, bu halk size niye oy versin?

Yoluydu, kavşağıydı, alt yapısıydı, üst yapısıydı hepsi çok önemli, fakat iletişimsiz, hepsi; hiçbir şey…

Memleketi idare edenin siyaset kurumu olduğunu unutmayalım. Lütfen herkes kendisini yeniden kontrol etsin. Seçmenin yerel seçimlerde parti fanatizmini bir yana bıraktığını bilelim.

Aydın için ortak aklı bulalım.

Bu memleketin yedeği yok.

Başka Aydın yok.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum