Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Bu Paralar Ödenmedi

 

Danıştay kararı ile aklandılar!...

Aklandılar mı suçsuz oldukları kabul mü edildi?

Danıştay kararını verdi. Ben anlamam hiç aklım ermez, erse de haddim değil karışmak. Ancak şimdi ne olacak onu merak ediyorum.?

Eski Bakan Sayın Cavit Çağlar, Sayın Halis Toprak, Sayın Şevket Demirel,  Hepsi birer, birer, Danıştay kararı ile haklarındaki suçlamalardan yasalar gereği, kurtuldular, yırttılar. (Ne güzelmiş yasalar değil mi?)

İnterbank’ı batırmakla yargılanan Sayın Cavit Çağlar, Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği şartsız erteleme kararı ile hapisten kurtuldu. Çağlar’ın borcu 1,5 milyar doların üstünde hesaplanmıştı.

Sayın Yahya Murat Demirel’ ile ilgili davada, Yargıtay tarafından zaman aşımı sebebi ile ortadan kaldırıldı. Demirel in batırdığı iddia edilen para kayıtlara 1.2 milyar olarak geçti.

Toprakbank’ı hortumlamaktan yargılanan Sayın Halis Toprak beyefendinin de İstanbul 8.Ağır Ceza Mahkemesi’nin önceki günkü kararı ile hapis yatmaktan kurtulduğunu öğreniyoruz. Sayın Toprak’ın borcu 800 milyon dolar olarak görülüyordu.

Bunlar gazete haberlerinden öğrendiklerimiz.

Şimdi bir düşünce sardı benim beynimi. Bu üç zatı muhteremin; ya kendilerinin kurduğu, ya yakınlarının kurdukları, yada yetkili olarak başına getirildikleri, bankalarının kasalarından çıkan paranın toplamı, 3.5 milyar dolar. Bunu kim ödeyecek?

Biz bu şahıslar ya da yakınları ülkemizi yönettikleri zaman 50 sent borç almak için, kapı, kapı dolaşıp Devletimizin itibarını ayaklar altına almadık mı? Aldık. Biz bu paraları, O asil insanlar rahat ve huzur içinde yaşasınlar, bizler Millet olarak ödeyelim diye mi dilendik?

Onlar har vurup harman savuracak da, efendim anlayamadığım için soruyorum –Bu paraları bu zatı muhteremler yedi mi yemedi mi?

Yedilerse kim ödeyecek?

Yemedilerse Adamları neden üzdük mahkemelerimizde?

Ya da şöyle sorarsam, bu paralar Devletimizin Kasasından çıktı mı çıkmadı mı?

Çıktı.

Geri ödendi mi, ödenmedi mi?

Ödenmedi.

O halde Zaman aşımı denen şey ne demek oluyor?

Bu paralar nasıl zaman aşımına uğrar?

Kimse ödemeyecek diyorsunuz değil mi?

Sizlerle bizler ödeyeceğiz.

Nasıl?

Dolaylı vergilerle.

Vergi artırımları ile.

Bizlere harcanacak ve hayat standardımızı artıracak yatırımların azaltılması ile.

Ne yapmak lazım?

Efendilerimizin yasa yapıp hayatımızdan bu zaman aşımı denilen şeyi yasalarımızdan çıkarması lazım. Hiç değilse Devlet kasalarından çıkan anapara geri dönmeden, hiçbir suçlu serbest kalmamalı. Ya da adaletimiz bu kadar uzun sürmemeli.

Tüyü bitmedik yetimin hakkını, tüylü gorillere yedirmemenin yolu hiç değilse bundan sonra bulunur dileğimle. Allaha emanet olunuz.

Yazar Notu:

Bu yazıyı 2006 yılında yazmışım. Neleri unuttuğumuzu görmeniz açısından tekrar yayınlanmasını istedim. Ayrıca çaresizlik içinde kıvranan BAĞKUR ve S.G.K pirim borcu olanlarında, faizlerini kaldırarak, sadece anaparalarını ödeme şansı getirirseniz, kimin yanında olduğunuz belli olur, düşüncesindeyim. Onların kimden yana olduğu belliydi, sizin kimden yana olduğunuz kesin olarak anlaşılsın. Saygılarımla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.