CHP Halka İnmeyi Düşünüyor mu?

Aydınspor1923 yönetimi, geçtiğimiz Haziran ayı sonunda Ankara’ya gider. Aydın Ak Parti vekilleri karşılar, ilgilenirler. Sayın Uzunırmak yemeğe çıkmayı teklif eder, CHP Aydın vekillerimizin görevleri ve işleri gereği görüşemediklerini de yerel basınımızdan okuduk.

Bu satırlar beni bir an geçmişe götürdü.

**

Kasabamızda bir kültür derneğinin kuruluşunda ve yönetiminde birkaç yıl öncesine kadar görev almıştım. İlkemiz siyasetten uzak, aynı zamanda tüm siyasilere eşit mesafede durmak amacımızdı, başarılıydık da… 2011 yılı Genel Seçimleri öncesinde siyasetçilerimiz, milletvekili aday adaylarının neredeyse tamamı seçim araçları ile dağın başındaki etkinliğimize katılmışlardı. Ayrıca her yıl Ramazan ayında bir gün iftar programı düzenlenirdi. Hatta -2012 yılı- iftarında Sayın Uzunırmak yurt dışında olduğundan telgraf çekme nezaketinde bulunur. Ak Parti vekilleri Mehmet Erdem ile Semiha Öyüş Hanımefendi vatandaşlarla teravihe gidip dönüşte mahalle kahvesinde halkımız ile sohbet etti. O gün de CHP’li vekillerimiz gerçekten özel ve görev gereği şartları nedeniyle katılamamaları haklı bulunmayacak gibi de değildi. Ama halkımızda ne derseniz deyin anlatmamıza rağmen bir algı vardı.

Bir yandan sordular, bir yandan “gelmezler” denildi.

**  

Aynı yılın bahar ayındaki etkinliğimiz için davetiye dağıtma görevimiz vardı, CHP Aydın İl Başkanlığına da gittiğim o dönemde il başkanlığını yürüten nazik ve saygın bir kişilik olan Sayın Hulusi Şahinci beyefendiden vekillerden en az birisinin katılmasının sağlanmasını rica ettik. Başkan özel olarak ilgileneceğini söyledikten sonra tee dağın başına özel çelenk gönderdi ama CHP’den vekil gelmedi. Öğrendik ki bir vekilimize bu durum aktarılmış ama tam da geleceği sırada bir partili ilçe başkanının yakınının cenazesine katılma gerekliliği doğunca, haliyle 8-10 bin kişinin bulunduğu bu etkinliğimize de katılamamıştı.

Halkımız ise, CHP’den katılan vekil olmadığını konuştu.

**

Bizim editör Servet Töz anlatmıştı.

“Aydın Merkez İlçe Belediye Başkanlığının adı, “Adnan Menderes” olsun diyen Sayın Çerçioğlu ilgi çekmişti. Aydın24 okurları adına aradığımız CHP milletvekilleri Bülent Tezcan ve Osman Aydın telefonumuza yanıt vermezken, Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar’ın sekreteri vekilin meşgul olduğunu söyleyerek, niçin görüşmek istediğimizi öğrenmeye çalıştı. Ak Parti milletvekilleri, Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç ile MHP Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak’ı da aramıştık. Erdem, Öyüş ve Uzunırmak’la görüştük, Kılınç ise daha sonra bize döndü.

Sayın Tezcan, Aydın ve Baydar geri dönüş yapmadılar…”

**

O gün, bu gündür “Bu halk Ak Partiye niye oy veriyor?” diyenlere

sadece gülümsemekle yetinirim...

**

İşimiz kişilerle değil elbette!

CHP tüm bu algıları, eleştirileri yıkmalıdır, gerekirse nöbetçi vekillik ile halkın içinde olmalıdır. Yorgun sosyal demokratlık yetsin artık! O geçmiş yıllarda vekillerle iç içe, varoşların ve yoksul kesimin umudu olan CHP nerede? Seçimden seçime bu kesimler akla gelirse, yerini bir başkası alacaktır elbette.

Ülkede olamıyoruz bari partide iktidar olalım diyerek mücadele ve hesaplaşma içinde olanlar da yok değil artık…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum