CHP’nin Aydın’daki Acıklı Durumu

Aydınımızda siyaset kötü yönde ilerliyor…

Bu ifadeyi günümüzde aklımıza getiren şey bizzat siyasetçinin kendisidir.

Birbirimize saygılı olmayı karşımızda olanında fikirlerine ve haklarına en az kendi haklarımız kadar saygı göstermeliyiz.

Görebildiğim kadarı ile Aydın’da CHP siyaset sistematik düzensizlik durumuna girdi.

Maalesef bu durum geçici bir istikrarsızlık durumu da olmuyor.

Hizip ve ben merkezli siyaset ilimizde CHP’ ye ve CHP’lilere zarar veriyor.

Servete ve siyasete odaklı insanların vazgeçemeyecekleri unsur hizipçilik sucu bucu diye toplumu ayrıştırmaya tabi tutmak bazı siyasicilerin en önemli görevleri olmuştur.

İnsanın hele siyasetçinin neye önem verdiğine dikkat etmeli. Çünkü bu, insanın ve siyasetçinin ruhunun yansımasıdır.

Ülkemde bunca bozukluklar varken sen tut çalışan bir ilçe yönetimini görevden almak neye hizmet anlamak mümkün değil.

Önce yolsuzluk denen ve dinlemelerle kayıt altına alınmış, üstelik sanıkları hakkında savcılık hazırlıklarına başlanmış bir olay ile girdik yeni yıla.  Üstelik devletin en üst düzey siyasilerinin sorumlu oldukları bu yolsuzluk bulguları, yerel seçimler öncesi yargı ve emniyet düzlemindeki amansız atamalarla örtülmeye çalışıldı.  Öylesine ki, artık ‘Hırsız var!’ demek bile kişisel suç sayılır oldu

Hemen her gün güç, güçlü, sözcüklerini duyarız. Kimileri; yetki, makam, unvan, para, soy, taraftar, cemaat, medya bilgi, silah, gücünden bahseder, durur.
Bunların hepsi de insanın da elde etmek istediği, edince de kullandığı birer gerçek güçtür. Elde edemeyenler ise ya suskunluğu tercih eder, ya gıpta eder ya da acımasız muhalif olur

Sistem içindeki bir siyasi parti, düzen içi daralmalardan kaynaklanan talepleri karşılamayı vaat eder. AKP’de böyle geldi iktidara. Ancak 13 yıl aradan sonra AKP rejimi, halkın taleplerini karşılayamaz olmuş ve her iktidarın yaşayacağı türden, çözümü baskı ve şiddet uygulamakta görmeye başlamıştır. Halkın büyük bölümünün talebi ile birlikte, kendi yaşam alanının daralmaması ve sömürüsünü sürdürmesi açısından burjuvazinin de çare aradığı dert budur.

Aslında, sivrilikleri törpülenmiş, aşırılıkları kontrol altına alınmış ve 13 yıllık kötü siyaseti ile kendisini kanıtlamış bir AKP’ye yerlisi- yabancısıyla sermaye sınıfı ‘Allah! der, düğün bayram yapar. Ama, bıçak kemiğe dayandı, artık ekonomik ve sosyal olarak AKP gemiyi yürütemez noktada.

Ekonomik, sosyal ve siyasal veriler alarm veriyor; Halkın, AKP’nin iktidar sürecini uzatmak için kullanacağı her şiddet ve zulüm uygulamasına kat be kat karşılık göreceği bir döneme giriyoruz.

NE YAPMALI?

Yoksulluğun ve çaresizliğin umudu olmak gerekiyor.

Halk, emekli için daha rahat bir yaşam, işçi için daha yüksek ücret, memura nefes aldıracak düzenlemeler, işsize iş, köylüye alın terinin karşılığını alabileceği bir düzenin kurulabileceğine ikna edilmeli.

AKP’nin bütün bu olumsuzlukları durmadan halka anlatılmalı. Milletvekilleri ve il yönetimi ilçe, belde ve köylerde anlatmalı. Halkın bu konularda bilgi edinmesi sağlanmalı.

Ama CHP vekillerden bazıları bunu hiç düşünmez nasıl olsa ben istediğimi elde ettim eşimi çocuklarımın geleceklerini teminat altına aldım. Bana ne halktan derse gelecek onun içinde karanlık olur.

Yerel gazetelerde uzunca bahsedildi Aydın Merkez ilçe görevden alındı diye. Neredeyse bir ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Atatürk ilke ve devrimlerini yok sayan ve ülkeyi bölme noktasına getiren birisi ortalarda gezinirken senin görevin çalışan bir merkez ilçeyi görevden almak değil varsa yanlışları onlara yol gösterici olmaktır.

Yine mahalli gazete haberlerine göre Merkez ilçe Sayın Özlem Hanım ve Mesut Bey lehine çalıştıkları için bu duruma düştüğü ve görevden alınmalarına neden gösteriliyor.

Eğer böyle bir durum varsa bu çok vahim bir durumdur. Bu ilde Sayın Özlem Çerçioğlu ve Mesut Özakcan gerekli özverili çalışmalarının da büyük etkisi olmuştur.

Her yanlış hesap Bağdat’tan döner derler. Bu çirkin siyaseti yapanlar mutlaka bir gün Aydın halkının gözünde değeri kalmayacak.

Bunun hesabı da mutlaka sorulacak.

Çünkü seçimle gelen seçimle gitmeli.  Yoksa bana yan baktın benim çantamı taşımadın gerekçesi ile yapılan bu işlem şu günlerde CHP ihanettir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum