CHP İl Başkan Adaylarına Çağrı

Çağdaş demokrasilerde kişisel iradelerin bir araya getirilmesi işlevi, siyasal partiler tarafından yerine getirilmektedir. Siyasi partiler bu işlevlerini, bireyleri belli görüşler ve önderler etrafında toplamak ve bireylerin özlemlerini devlet yönetimine yansıtmak yoluyla gerçekleştirmekte ve bu sayede demokrasinin gelişmesine yardımcı olmaktadırlar. Bundan başka, iktidar ve muhalefet görevlerini yapacak siyasi kadroların hazırlanması ve bunların seçilmelerinin sağlanması da yine siyasi partiler eliyle gerçekleştirilmektedir. İşte bu nedenlerden dolayı, günümüz demokrasi anlayışı, “partiler demokrasisi” olarak nitelendirilmektedir.

Seçilecek aday kim olursa olsun halkı kucaklamalı partilileri sucu bucu diye ayırıma Tabi tutmadan birlik ve beraberliği ön plana çıkarmalı. Seçilecek il başkanı hiç vakit kaybetmeden hemen kolları sıvamalı ilçe ilçe, mahalle mahalle hatta ev ev ziyaret ederek parti programını ve iktidarın halkı nasıl kandırdığını vatandaşa anlatmalı. Birde bu konuşmalar halk tarafından inandırıcı bulunması şarttır.

Siyaset bilimi toplumlarda çatışma halinde olan konuları uzlaştırmaktır.

Siyaset her şeyden önce bir yönetme sanatı veya bilimidir.

Eğer seçilen bir il başkanı güvensiz ve ayrışmacı olur, hiziplerin içine girerse vay Aydın’ın haline vay CHP’nin haline.

Günümüzde emperyalizm ve yerli ortakları bir yandan cumhuriyet, laiklik ve devrim yıkıcılığı yaparken bir yandan da buna tepki olarak karşılarına bilenmiş cumhuriyet ve devrimleri özümseyen yurtseverleri yaratmaktalar. Bunu iyi değerlendirmesi  gerekende siyasal parti ve liderleridir..

Bir ülkede gücü ve iktidarı ele geçiren faşist ve gerici yönetim, korku imparatorluğu kurarak direnenleri ve ulusalcıları tasfiye etmeye çalışırsa bu olay iktidarın sonunun geldiğine işarettir.

Çünkü;

Etki, Tepkiyi doğurur.

Zulüm, isyanı doğurur..

Kim ne derse desin Aydın’da CHP’yi ayakta tutan ve birinci parti yapan Özlem Çerçioğlu’dur.

Yukarda durumu belirledikten sonra şimdi 12 Ekim Pazar günü yapılacak il başkanlığı seçimlerde iki aday yarışacak gibi görünüyor.

Aydın 24 Haber gazetesinin genel yayın yönetmeni Sayın Servet Töz’ün de belirttiği gibi adaylar listelerini yaparken kılı kırk yarmaları gerekir. Listelerine alacağı yönetim kurulu üyelerini iyi değerlendirerek yazmaları gerekir.

Toplum içinde sevilmeyen yıllarca hizipçilik yapmış kavgacı insanların yazılmaları hem o il başkanı adayına hem de partiye zarar verir.

Aldığım haberlere göre adaylardan biri eskileri listesine alarak yola devam etmeye çalışıyormuş. Bu olumsuz durum hem il başkanı adayına hem de CHP'ye büyük zarar verir.

Bu il başkan adayı her kim olursa olsun bunlara çok dikkat etmesi gerekiyor.

Geçmişi ile barışık olmayan partiyi çıkarı için kullanan insanlarla bir yere gidilmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir.

Geçmişte olduğu gibi partilileri sucu bucu diye ayırıp biatçileri sırf bana hizmet etsin diye biatçi yaratırsan partiye çok büyük zarar verir.

Aydın’da halktan kopuk, samimiyetsiz, çapsız olayların gerisinde kalan, halkla karışıp kaynaşmayan ve bazıları gibi siyaseti meyhanelerde arayanlardan CHP’ye hayır gelmez.

O nedenle Sayın Hikmet Saatçi ile Mustafa Müftüoğlu’na buradan bu tarihi çağrıyı yapıyorum.

Gerisi başkan adaylarına kalmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum