Daha Kırkımız Çıkmadı, Bekleyin…

İnsan yanlışları bilebilirse, doğruları bulabilir. Ağırlığının kaç katını taşır karınca. Fakat fikir yükünün tozunu yüklenemez. O yük insana mahsus. Kimi boş çuvalı taşır, kimi kokuşmuşları, kimi muştuları taşır. Kimi hakikat yüküyle dik durur. Zira kiminin yük bildikleri, kimi için yükselmektir.

Kiminin canı tenhada, kalabalık için atar kalbi. Kiminin canı kalabalıkta, bir fikir için ölmeyi veya öldürülmeyi bekler. Her ikisi de gerçek dirilmeyi bekler.

İnsan taşıdığı fikir yüküne göre mi tartılır?  Tartı neye göre çalışır? Tartıya sahip olmak gerçek yükünü gösterir mi kişinin?

Ah şu bedenleri özgürleştirip, fikirleri köleleştirenler veya boş çuvalları fikir yükü diye yükleyenler veya kokuşmuşları yüklenenler, ne zaman hafif olduklarını anlayacaklar ki?

Şu âlemde cesetlerinin çokluğunu cesaret diye adlandıran var. Kucak dolusu yangın taşıyanlar, yanmayacaklarını sanırlar. Kanı su niyetine içenler, mekânları bulamaç haline getirenler, kahır kustukça zehir ürettiklerini ne zaman anlayacaklar? Ne zaman ürettikleri zehirle zehirleneceklerini bilebilecekler?  Ne zaman hakikati bulabilecekler? Zira her yangının üstüne bir rahmet yağar. Yangını taşıyanlar yanar. Rağbet etmeyenler ise rahmete uğrar.

Dünyanın tamamı yanardağ olmuş. Ha patladı, ha patlayacak. Bu kadar boş fikirler, kahırlar, zehirler, kinler, kanlar, irinler birikmiş içinde. Bu kadar boş ve kokuşmuş yükten arınabilmek, savrulmayacağının alameti.  Savrulmayacak olanlar belli. Bunu bilebilenler ve bulabilenler anlar. Onlar fikirlerinde dün sebat ettiler, bugün de sabit duruyorlar.

Ey bu dünyaya yük olanlar! Dünya volkan yeri, anlayacaksınız. Yaktıklarınızın ve yıktıklarınızın sonucunda bir eseriniz yok, göreceksiniz. Yaktıklarınızın ve yıktıklarınızın içinde siz de yanacaksınız. Fikir diye taşıdığınızın boş ve kokuşmuş olduğunu bileceksiniz.  En sonunda hakikati anlayacaksınız. Ama iş işten geçmiş olacak.

Sizin için iş işten geçti dediğiniz son günde, bizim için gün yeni başlayacak. Hakikat yükünü taşıyanlar, daima güne yeni başlayanlardır. Daha kırkımız çıkmadı. Bekleyin… 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum