CHP'nin Kadın Aday Farkı

Kimi zaman güldük, kimi zaman gülümsettik, kimi zaman üzüldük, kimi zaman üzdük. Hayatın birer parçası olan acıyı da tatlıyı da yaşadık. Ama paylaştık, yaşadıklarımızı…

Paylaşmaya da devam ediyoruz…

Ne diyelim bir yılı dolu dolu geçirdik. 2013 göz açıp kapayıncaya kadar geçti, kimilerimize göre…

Kimilerimize göre de saatler geçmek bilmedi…

Ama bitti…

Ve yeni bir yıl geldi işte…

BAŞKA SEÇİMLER DE KAPIDA

İlk günlerini yaşadığımız 2014 her açıdan çok önemli.

Yeni yılda bizi tarihi görevler bekliyor.

Kentimize ve ülkemize sahip çıkma, kaynaklarını koruma ve gelecek kuşaklara en az kayıpla miras bırakmak için her bireyin üzerine düşeni ciddiyet, bilinç ve sorumlulukla yapması gerekiyor.

İlk hedefimiz 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak yerel seçimler.

Her oyun müthiş değeri var. Kimi desteklerse desteklesin herkes mutlaka sandık başına gitmeli, en önemli vatandaşlık görevini yerine getirmeli.

2014’te ilk hedefimiz yerel seçilmek olacak ama adından çok önemli bir ya da iki seçim daha gelecek.

Eğer sandıkta son “yolsuzluk, kara para aklama ve rüşvet operasyonları” ile önemli kan kayıpları yaşar, AK Parti iktidarına ‘dur’ denirse, arkasından gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimi ve olası bir erken genel seçimin yolu açılacak.

HERKESİN GÖZÜ AYDIN’DA OLACAK

Kimse şunu aklından çıkarmasın ki Türkiye’nin gözü bu seçimde Aydın’da olacak.. Aydın, çok partili hayata geçişle birlikte DP, AP, DYP siyasal çizgisinin güçlü olduğu bir seçim bölgesi olmuştur. Bu gerçeğe rağmen CHP, Özlem Çerçioğlu ile 2009’da belediye başkanlığını kazandı.

Başkan Çerçioğlu, parti ayrımı yapmaksızın her vatandaşa elini uzattı. 5 yıllık dönemde her kesimin başkanı oldu. Aydın sokaklarına çıktığınızda…Efeler, Nazilli, Kuşadası hasılı tüm ilçelerde Özlem Çerçioğlu farkını çok açık görebilirsiniz. Özlem Çerçioğlu, herkes için ama özellikle genç kızlar, kadınlar için örnek bir model oldu.

Önümüzde böyle başarılı bir kadın dururken…nüfusunun yarısının kadın olduğu Aydın’da, AK Parti ve MHP kadın aday konusunda cimri davranacak, Büyükşehir’de olduğu gibi ilçelerde de kadın adaylarla yer vermeyecek gibi duruyor.

CHP, Büyükşehir ve 17 ilçeden Kuşadası ve Köşk hariç 15 belediye başkan adayını açıkladı.

Büyükşehir’de Özlem Çerçioğlu, Nazilli’de Ferda Çağlar Erkut, İncirliova’da Fadime Orbay olmak üzere 3 kadın adayla yarışacak.

MHP, Kuyucak, Sultanhisar, Köşk ve İncirliova dışında bütün adaylarını ilan etti.

Kadın aday yok…

Mustafa Savaş’la seçime gitme kararı veren Ak Parti’de ilçe belediye başkan adayları henüz açıklanmadı ama ilk bulgular…Aydın’da kadın erkek nüfusu eşit olmasına rağmen pozitif bir ayrımcılığın söz konusu olmayacağını ortaya koyuyor.

Velhasıl, şu an ki tablo 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin AK Parti’nin ve MHP’nin kadın adaysız gerçekleşebileceğini gösteriyor.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum