Kadının Fendi Vali ve Bürokratı Yendi

Bu yaz sıcağında siyaset baya sıcak geçeceğe benziyor. Bütün partiler de, aday belirlemeler, seçim hazırlıkları falan derken baya hummalı olacak.

Biz de siyasal gündemi takip ederek ülke ve Aydın meselelerine kafa yormaya, gündeme getirmeye gayret ediyoruz…

Tam bir yerin takibine başlayıp, Aydın adına ne yapabiliriz derken, hop yeni bir gündem…

Başkan vekili “belediye meclisini yönetemez…”

Kim yönetir?

“Meclis başkan vekili…”

İşte bugünlerde tam böyleyiz…

MHP’li Mustafa Çakır’ın “Meclis başkan vekili yönetsin” diyerek fitilini ateşlediği protesto AK Parti’li üyelerin meclisi terk etmesiyle devam etti. Çakır’da AK Parti’li üyelere takılıp terk etmek için ayaklandı ama diğer MHP’li üyelerin destek vermemesi nedeniyle oturdu oturduğu yere…

Dolduruşa gelen MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse ise çıktı basının karşısına; “Çerçioğlu hukuku çiğniyor” deyiverdi.

Oysa başkan vekilinin meclisi yönetmesinde yasal bir engel mi var?

Yok!

Yasa inisiyatif vermiş, başkan vekili de yönetir, meclis başkan vekili de…

SİYASETTE CİNSİYET SAVAŞI

Kadınların açık saçı, makyajı, ruju, etek boyu, tişört kolu, kaç çocuk doğuracağı, hamile kadının sınırlarına derken geldik “siyasette cinsiyet savaşına…”

Hiçbir sorunumuz ve sıkıntımız yokmuş, kalmamış gibi kadını cinsel bir obje haline dönüştüren MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın gündemde tuttuğu “seçimlerde cinsiyet savaşı” söylemi…

Keşke seçmen sayısının yüzde 50’sinin kadınların oluşturduğunu düşünerek, önümüzdeki yerel seçimlerde daha çok kadını seçtirmek, sosyal güvencesiz istihdam edilen kadınlarımız gündemde olsaydı…

Olmadı…

Yine kadın ortaya atıldı…

Ne jeotermal, ne hizmet konuşuluyor…

Yazık…

Diyoruz ki:

Gerçek gündeme gelin…

Aydın için bir şeyler söyleyin.

Kadın aç, işsiz, şiddete uğruyor, temsilde adalet yok…

Bunları konuşun…

KADININ FENDİ

Geçtiğimiz ayda Tralles kazılarının tanıtım toplantısına katılan zamanın Aydın Valisi Kerem Al, toplantı öncesinde toplantıya katılmak için gelen Aydın Belediye Başkan yardımcısı Şefika Çoban'a herkesin önünde fırçalaması basında büyük yankı buldu. Bir iddiaya göre, bu olay Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın gözünden kaçmadı ve Vali Al’ın merkeze alınmasında bu fırça etkili oldu.  

Aydın’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak evlerinin yerine daha küçüklerinin verileceğini öne sürerek eylem yapan Ilıcabaşı Mahallesi’nde bulunan Romanlarla bir araya gelen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, belediyenin projesini ortaya koyup tartışmaya açmasını istediği toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Varan, “Ben Çevre ve Şehircilik Aydın İl Müdürüyüm. Tüm yazışmalar bizim üzerimizden oluyor. Projeden bizim bile haberimiz yok” şeklindeki sözleri de basına yansıdı..

Belki de Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a, “Sayın Bakan onayladığınız projeden il müdürünüzün haberi yokmuş, lütfen bilgilendirin” ricasında bulundu.

Bu rica üzerine il müdürü soluğu Bilecik’te aldı…

Sonuçta kadının fendi vali ve bürokratı yendi.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum