Kapatın İYİ Parti’yi CHP’ye katılın

Her şey Karacasu’daki çirkin pazarlıkla başladı. Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etmesinin ardından yeni başkanı seçmek için gözler Karacasu’ya çevrilmişti.

Gizli bir toplantı düzenlendi Karacasu’da.

Erdoğan Orcun’a ait bağ evinde gerçekleşen toplantıya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP İlçe Başkanı Cengiz Cumralı ve İYİ Parti Karacasu İlçe Başkanı Ali Küpelioğlu katıldı ancak Çerçioğlu’nun “Seni görevden aldıracağım” dediği İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci davet edilmediği için katılmamıştı.

Yazarımız Cevdet Şahinoğlu bu gizli toplantıyı deşifre etmiş, “Karacasu’da çirkin pazarlık” başlıklı bir köşe yazısı kaleme alarak belediyenin malına çöküp, Aydınlının malını babasının malı gibi kullanan, meclis üyesi satın almakta mahir şahsın hesabını bozmuştu.

Mesele şu:

Çerçioğlu gizli toplantıda başkan adayının CHP’den olması konusunda ısrarcı oldu. 5+5+1 olan meclis aritmetiği gündeme geldi. Bağımsız üyenin AK Parti’ye yakın olduğu anlatıldı. Belediye başkanlığının Millet İttifakına geçmesi için bir meclis üyesinin oyuna ihtiyaç duyulduğu konuşuldu. CHP’li Çerçioğlu, “O meclis üyesini bana bırakın. Onu ben ayarlayacağım” diyerek toplantıya katılanlara güvence verdi.

Özlem Çerçioğlu’nun en iyi bildiği yöntem devreye girecek bir meclis üyesi satın alınacaktı. Hesap buydu… Rüşvetle her şeyi lehine çevirenlerin bilmedikleri şey para ve makamın her şey demek olmadığıydı. Nitekim Karacasu’da satılık meclis üyesi bulamadılar. Sonuçta Karacasulu meclis üyeleri MHP’li Mehmet Erikmen’i başkan seçerek, her şeyi parayla halledeceğini sananlara büyük bir ders verdi. 

“Karacasu seçimlerinde mecliste yapılacak seçim öncesinde gizli toplantı bilgisini gazetecilere sızdırdı; bu hareketiyle CHP adayı Erdinç Gümüş’ün seçim kaybetmesine neden oldu” diye İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’yi partiden ihraç ettiler. Böylece “Asılsız, haksız ve dayanaksız” bir kararla Karacasuluların verdiği dersin bedelini Demirci’ye ödettiler.

“Asılsız, haksız ve dayanaksız” diyorum…

Çünkü gizli toplantı bilgisinin sızdırıldığı gazeteci benim. Ki bu satırların yazarı ve Cevdet Şahinoğlu dışında bu konuyu gündeme getiren gazeteci yok. İYİ Parti Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinden bizim bilgimize başvuran olmadı.

Evet, gazetemiz yazarı Cevdet Şahinoğlu’na gizli toplantının detaylarını ben verdim. O nedenle kastedilen gazeteci benim ama bilgiyi Süleyman Demirci’den almadım. Şimdi “haber kaynağım Özlem Çerçioğlu” desem ne diyeceksiniz?

Buradan ihraç kararına imza atanlara, ihraç için kulis yapanlara seslenmek istiyorum:

Bre vicdansızlar!

Bir CHP’li için kendi evladınızı yediniz.

Bre vicdansızlar!

“Seni görevden aldıracağım” diyen CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun isteğini yerine getirmek uğruna allem edip, gullem edip il başkanını partiden attınız.

Bu son söz, size önerim olsun.

Bu kadar angaje olacaksanız eğer, kapatın İYİ Parti’yi CHP’ye katılın.

***

Yazarımız Servet Töz'ün "Karacasulu meclis üyelerinin verdiği ders" başlıklı yazısı için LÜTFEN TIKLAYINIZ

"Karacasu’da çirkin pazarlık" yazısı için LÜTFEN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum