"Lord Gibi Giyinen, Köpek Gibi Havlayamaz"

"Nedendir bilinmez ama" diye başlayan ironik cümleyi ne kadar sık kullanıyoruz nedenini bile bile ve ironiyle!

Bu gün dünyanın her yerinde müslümanlara karşı "önyargılı" demiyorum zira kelime anlamıyla "müslüman" tanımından oldukça uzak ve bağnaz insanların söylem,tutum ve davranışlardan kaynaklı bir korkuya belenmiş savunma amaçlı saldırgan davranışlar sergilenmekte ve kurunun yanında yaşlar da yakılmaktadır.

Müslüman kimliğindeki kişilerin bağnazlıkları, kendilerine " modern insan,çağdaş insan " kimliğini yamamaya çalışan ve en az bağnaz dinciler kadar bağnaz olan bu sözüm ona modern insanlara İslama ve gerçek müslümanlara saldırma gerekçeleri sunmaktadır.

Dolayısı ile çok sevdiğim bir söz olan "Lord gibi giyinen , köpek gibi havlayamaz" cümlesinin ana teması gereği " ben müslümanım" diyenin sıradan insanlar gibi davranma lüksü yoktur.

Yalan söyleme, kul hakkına tecavüz etme, dedikodu yapma, iftira atma, canları aşağılama kin gütme, ön yargılı davranma, ırkçılık yapma, haram yeme,........vb "kötü, yanlış, günah ve ayıp" kabul edilen davranışları sıradan insanlar gibi yapma özgürlüğü yoktur müslümanın.

Bu nedenle, günün benim inançlarımda yerini alan anlam ve önemine binaen el açıp Rab'bime şöyle dua etme ihtiyacındayım bu gün ve peşinen de " amiiiin" diyorum.Katılan dostlarım da diyeceklerdir zaten.

Ya Rabbi, sen ki beni en şerefli yaratık olarak yarattın ve donattın.Ancak ben yaratılışımın gereği gibi davranmayı beceremiyorum ve senin sevmediğin bana yakıştırmadığın bir çok davranışı yaparak senin dinine de iftira atılmasına neden oluyorum.

Benim için olduğu kadar İslam dinine saldırılara neden olan benim bu yanlış davranışları yapmama rahmetinle şefkatinle engel ol ne olur.Beni senin sevdiğin gibi düşünmeye ve yaşamaya yönlerdir.

Ben ki alt düzey zekam nedeniyle iyi ve kötü insanları da birbirinden ayırt edemiyorum.

Lütfunla Ya Rab beni kötülerden ve kötülüklerden koru, gözet, senden başkasına da muhtaç etme ki biz  insanlar yaptığımız en küçük bir iyiliği başa kakıyoruz.

Sen ki her şeyi en iyi bilen ve adaletinin terazisi hiç şaşmayansın.Beni yanlışların ve yanlışlıkların yuvalandığı mekan ve gruplardan da hayırlı vesilelerle uzak tut Allah'ım.

Sen sev beni ve sevdiklerine sevdir. Bana seni gereği gibi sevdir ve seni sevenleri de sevdir ki rahmetinin çemberinde kalayım .

Senin ve sevdiklerinin hürmetine Ya Rab! Tüm hayırlı dualarla birlikte benim dualarımı da kabul buyur.

Amin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.