Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Maaşlarınızı İki Katına Çıkarıyorum

Yüzde, 5- 10-15 zam değil, tam iki katına çıkarıyorum.

Ben hayal satmıyorum. Ülkemin üzerine serpilmiş ölü toprağından nasıl sıyrılacağımızı anlatıyorum. Ekonomik kurtuluşumuzu öneriyorum.

Lütfen  ama lütfen dikkatinizi vererek okuyunuz.

Sadece maaşlarınızı değil, tüm kazanlarınızı, gelirlerinizin alım gücünü, iki katına çıkarıyorum. Yanlış okumadınız. Bununla da yetinmiyorum Ülkenin gelirlerini de tam iki katına çıkarıyorum.

Üretimsiz bu sistemi de hareketlendiriyorum.

Umutsuzluğu, karamsarlığı da, durağanlığı da, ortadan kaldırıyorum.

Yeni bir çağ açıyorum.

Yeni bir tarih yazıyorum.

Bir sorum var. Ve hepinize önce o soruyu soruyorum.

Ülkemde yolsuzlukları, adaletsizlikleri getiren torpilin, rüşvetin de ortadan kalksın istiyor musunuz?

“Evet istiyoruz bu rüşvet, torpil, hepimizin yarasıdır. Adaletsizliklerin temelindeki dinamittir, bombadır.” Diyorsanız bu önereceğim sistemde, onlar da ortadan kalıyor.

Merak etmeye başladıysanız çok basit olarak anlatıyorum.

Her imal edilen ve sizlerin tüketimine sunulan ürün, mal ve hizmetin maliyetleri hesaplanırken; Ödenecek en az gelir vergisi……………… = %25 - %30 oranındadır.

Ödenecek Katma değer vergisi……………. = %8  - %18 oranındadır.

Ödenecek Stopaj ve benzeri vergiler……….= %5  - %10  oranındadır.

Özel Tüketim vergileri akıl alacak gibi değil=%25 - %65 oranlarına kadar çıkıyor. Bu oranları istediğiniz gibi topladığınızda. Bir malın bir ürünün üzerinde, malın bedelinden, neredeyse iki kat daha fazla vergi var demektir.

Bu vergilerin yüksekliği kayıtlı vergi mükelleflerimizin bile birçoğunu kayıt dışı ticarete yönlendirmektedir.

Kayıtlı vergi ödeyenlerin toplamı: Yaklaşık 7 000 000 ( Yedi Milyon Mükellef)

Nüfusumuz: 77 000 000 ( Yetmiş Yedi Milyon)  vergi ödeyenlerin tam 11 katı.

Yani Nüfusumuzun tam 11 de biri vergi mükellefi ve vergi ödeyenlerin en az yarısının da vergi dışı faaliyetleri var. Yani neredeyse Nüfusumuzun Yirmi de biri vergi ödüyor.

Şimdi sıkı durun, sadece, SATIN ALAN % 10 VERGİ ÖDER  Diye bir sistem öneriyorum. Bütün Paralar devlet bankasına yatırılıyor. 77 Milyon kişi alış verişlerini banka kartı ile yapıyorlar.

Bir liralık balonunda, Kırk Bin Liralık arabanında, İki Yüz Bin liralık evinde, Milyon dolarlık malikanenin bedelinin, Yüzde Onu Devletin kasasına, yüzde doksanı malı satanın hesabına geçiyor. Para her hesap değiştirdiğinde devletin kasasına Yüzde On akıyor.

Tüm diğer vergiler kalktığı için, gelirlerinizle, bu günkü sistemde alış verişinizin tam iki katını yapıyorsunuz. Geliriniz iki kat alım gücüne erişiyor. Yani gelirinize yüzde yüz zam gelmiş oluyor.

Devletin geliri de her alış veriş vergilendirildiği için, Vergi ödeyenlerin oranı tam yirmi kat arttığı için, en az iki kat daha fazla para devletin kasasına akıyor.

Bir sorun var. Rüşvet nasıl aktarılacak?

Korkmayın onlarda birbirlerine para aktarırlarken, bir mal satmış gibi gösterirler bedelini iki kat gösterirler. Vergiyi de iki kat öderler olur biter.

Şimdi sizlere sesleniyorum. Dar gelirliler, sabit gelirliler, emeği ile geçinenler, köylüler, esnaflar, ezildiğini düşünenler, hepiniz bu sistemle, aklınıza yatıyorsa eğer;

Biz, Yüzde beş, on zam istemiyoruz. SATIN ALAN % 10 ÖDER sistemini istiyoruz. deyiniz.

Sizlere sesleniyorum. Üreticiler, sanayiciler, fabrikatörler, büyük iş adamları, tacirler, sizlerinde üretim kapasiteniz, ticaret hacminiz de iki katına çıkacak.

Yanlış mı yaptık. Vergi cezası mı gelecek. Diye korkmayacaksınız. Kazancınızın sadece % 10 nu otomatik olarak devletin kasasına akacak. Muhasebeci giderleriniz bir kısmı ortadan kalkacak. Haydi sizde, SATIN ALAN % 10 ÖDER sistemini istiyoruz deyiniz

Olmaz demeyin. Çünkü uygulayan ülkeler var. Devleti yönetenler bunu biliyorlar.

 Bu sistemi uyguladıkları zaman tarihe geçeceklerini de biliyorlar.

Haydi, paradan 6 adet sıfırı kaldırma cesareti gösteren yöneticilerim bu sistemi değiştiriniz. Bakınız ne kadar güzel olacak ülkem.

Ülkem deki tüm karamsarlıkları da şu ortamda kaldırdığınızı düşününüz.

Bu da sizin artı hanenize yazılacak mükemmel bir çözüm olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.