Recep Taner ve Seviyeli Siyaset

Yerel seçimler yaklaştıkça Aydın’da heyecan artıyor, tansiyon her geçen gün yükseliyor.

Şurası yadsınamaz bir gerçek ki Aydın’da büyükşehir belediye başkanlığı seçimi büyük bir yarışa sahne olacak.

Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı, gönül ister ki bu süreç, seviyeli bir yarış içinde geçsin.

Adayların fısıltı gazetesinde, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik suçlamalarını duydukça hayretler içinde kalıyoruz.

Maalesef Aydın’da son günlerde siyasetin seviyesi çok değişti, seçim propagandaları artık sadece rakibini suçlamakla, hem de ne suçlamakla, yolsuzluk mu istersin, görevi suiistimal mi istersin, belediyeye operasyon yapılacağını mı istersin artık aklınıza ne gelirse, sizlerde görüyorsunuz, günlerdir hep aynı konularla meşgulüz. Oysa hizmetten söz eden yok.

Fısıltı siyasetiyle zamanı boşuna harcayacaklarına, kendi programlarını dile getirseler, yeni projeler üretseler, kimlerle çalışacaklar, listelerindeki isimler kimlerden oluşuyor anlatsalar daha iyi olacak.

Düşüncemiz odur ki, eğer belediye başkanlığına yeni aday olanlar sadece kendi projelerini, planlarını gündeme getirip, Özlem Hanım’dan daha iyi hizmet vereceklerine halkı ikna etmeye çalışsalar, kendi vizyonlarını ortaya koysalar eminim çok daha etkileyici olacaklar.

BEYHUDE ÇIRPINIŞ

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ''Çoban Sülo,'' Bülent Ecevit ''Karaoğlan,'' Necmettin Erbakan ''Hoca,'' Alpaslan Türkeş ise “Başbuğ” lakabıyla özdeşleşmişti. Günümüzde de Özlem Çerçioğlu “Topuklu Efe” lakabıyla anılıyor.

“Çoban Sülo, Karaoğlan, Hoca, Başbuğ, Topuklu Efe” denilince kimden söz edildiğini halk biliyor ve anlıyorsa o kişiler lakaplarıyla özdeşleşmiş demektir. Artık bunu tartışmak, “Topukludan Efe olmaz” demek beyhude çırpınıştır.

Her şeyin en güzeline, en iyinin de iyisine layık olan Aydın’ımız hizmet bekliyor halk onlardan kavga değil iş bekliyor.

Her şeye rağmen seçim süreci tam hızıyla sürerken, gönül istiyor ki, siyaset seviyeli olsun, dürüst olsun!

RECEP TANER YEDEKTE

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.

Hayırlı olsun!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir çok il ve ilçe belediye başkan adayını açıklarken, Efeler belediye başkan adayını açıklamaması MHP camiasında endişeyle karşılandı.

MHP Aydın İl Teşkilatı 12 Ekim’de Aydın’a gelerek yerel seçime start verecek olan Uzunırmak’ı karşılamaya hazırlanıyor. Parti kulislerinde ise Ali Bey’in, Efeler Belediye Başkanlığı için adı geçen 23. dönem Aydın Milletvekili Recep Taner’i yedekte tuttuğu konuşuluyor.

Genel merkezden yetki alan Uzunırmak, önceliği parti dışından hatta Demokrat Parti kökenli birine verecek.

Ali Bey’in bizzat görüştüğü Ergüven Yakan, Engin Polat ve Cihan Şahin gibi isimler adaylığı kabul etmez, parti dışından iyi bir isim bulamazsa Recep Taner aday yapılacak.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum