Sayın Başbakanım Mehmet Erdem’i Size Şikayet Ediyorum

Sayın Başbakanım;

Bu bir şikayet mektubudur…

Partinizin Aydın Milletvekili Mehmet beyi size şikayet etmek istiyorum.

***

Biliyorum siz, partizinin, yerel seçimlerde başarılı olamadığı Güney Ege illerinde, yani İzmir, Muğla ve Aydın’da yerel seçimi kazanmayı çok istiyorsunuz.

Bu konuda geçen yılın sonunda yaptığınız belediye başkanları toplantısında Aydın’da yaşadığınız yenilgiyi örnek verdiniz ve “Aydın’ı istiyorum” dediniz ama Mehmet Bey anlamadı.

Yetmedi, Ege, Eskişehir ve Karabük milletvekilleri ve il başkanlarıyla yaptığınız toplantıda Aydın anket sonuçlarını göstererek, “Genel seçimlerde oylar birbirine yakın ama yerel seçimdeki bu oy farkı ne, neden Özlem Çerçioğlu bu kadar önde” diye hesap sordunuz ve Aydın’ı istediğinizi tekrar hatırlattınız. Partililerinizin anlattığına göre o gün Mehmet Bey sizin söylediklerinize çok üzülmüş çok hırslanmış ve seçim kazanmak için her şeyi yapmaya karar vermiş.

***

Ancak, seçim kazanmak adına yaptığı şeyler ters tepiyor, Sayın Başbakanım…

Derdini anlatamıyor bir türlü…

Bakın bir Kent Meydanı yapımında kullanılan su hesabı yapmıştı, Aydın işin içinden çıkamadı.

Çimentoya katılan su şu kadardır” diye başladı anlattı anlattı, baktık ki mevzu sulanmış; kimse bir şey anlamıyor…

Milet’in matematik dahileri gelse çıkamazdı işin içinden…

Hadi onu geçtik, geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama yaptı, su ve çimento hesabını da arar olduk.

Mehmet Bey, “CHP’li Aydın Belediyesi vatandaşın 450 Milyon TL’sini nereye harcadı?” diye sormuş.

Sonra da belediyenin yaptığı projeleri alt alta yazmış.

Şahsen ben tekrar tekrar okudum sorunun neden sorulduğunu anlayamadım.

***

Ama asıl büyük gafı Mehmet Bey, sizin büyük gurur duyduğunuz sosyal yardım meselesinde yapmış. Aynı açıklamasında milletvekiliniz resmen “köylere neden yardım yapılıyor” diye sormuş. Diyor ki, “Aydın Belediyesi Aydın İli’nin 489 köy muhtarına bir yazı göndererek kömür, erzak, gıda, kırtasiye vb yardımlar için isim listeleri talep etmiştir… Belediye Bütçesi’nden yapılan bu yardımlar öncelikle Aydın Merkezi’ndeki 200 Bin hemşerimizin hakkıdır.

Evet evet,  yanlış okumadınız; milletvekiliniz resmen “köylere niye yardım yapıyorsunuz” diye soruyor.

Oysa ben biliyorum ki siz devletin temel görevi olarak sosyal yardımları görüyorsunuz. Ama sizin milletvekiliniz Aydın’da bu yardımlara taş koymaya çalışıyor, “Köylerde yaşayan vatandaşlara hizmet etmeyin” demeye getiriyor.

Ama tek bu değil ki…

Mehmet Bey sizin TV reklamlarıyla duyurup başlattığınız büyük kentsel dönüşüm çalışmalarını sırf Özlem Çerçioğlu ve Aydın Belediyesi yapıyor diye Aydın’da engelleyebilmek için her türlü söylemi kullandı.

Beceremedi ama kentsel dönüşüm aksasın diye resmen çalıştı.

***

Sayın Başbakanım, zaten sıkıntınızın temelinde teşkilatınızın Aydın’a hizmet etmemesi var. Partinize daha sıcak bakan Aydınlı bir gazeteci meslektaşım bir kaç gün önce şunları yazdı:

Ak Partinin sessizliği gerçekten dikkat çekici; teşkilatlılarında hareketsizlik Aydın'ın her alanında kendini gösteriyor. 10 yılı geçkin iktidarda olan bir partinin Aydın gibi Türkiye siyasetinin kırılma noktası olan bir şehirdeki bu durumu Aydın'ın mega proje ve hizmetlerden istifade edememesine neden oluyor.”

***

Sayın Başbakanım, yapılanları bile engellemeye çalışan bir yapı, nasıl hizmet yapılmasının önünü açacak ki?

Değil mi?

Tabi böyle olunca tabanınızdan da Çerçioğlu’na oy verecek çok Aydınlı çıkacak…

Efendim, işte sizi kızdıran anket sonuçları böyle ortaya çıkıyor.

Gidin çalışın, Aydın’ı geri alın” dediğiniz Mehmet bey de bu hataları yüzünden bir arpa yolu ilerleme kaydedememiş durumda.

Tabi ne oluyor, Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu rahat rahat şunları söylüyor:

Bunlar önceden Aydın’ı 40 kişi yönetmişler. Aydın’ı sadece Aydınlılar yönetecek. Biz bu zihniyeti bitirdik. Hizmetlerimiz devam edecek. Adalet ve Kalkınma Partisinin tabanı da bize hizmetlerimiz için teşekkür ediyor Aydın’a hizmet gelmesin diyorlar. Artık Aydın zincirini kırdı. Biz her zaman hizmetlerimde yoksulun, fakirin yanında olduk. Biz kimsesizlerin kimi olduk. Niye fakir fukaranın yanında yer alıyorsunuz diye soruyorlar. Niye zenginin yanında yer alalım. Biz sosyal belediyeciliği uyguluyoruz. Sosyal belediyecilik yoksulun yanında yer almaktır. Bunlar hiç karnı aç yatağa girmemişler, yoksulluğun ne demek olduğunu bilmez ki. Bunun için bizi eleştiriyorlar. Bunlar Aydın’ın elit takımıdır.”

***

Görüyor musunuz Mehmet Bey ve ekibi, partinizi Aydın’da ne hallere düşürdü?

Şikayetçiyim, Başbakanım…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum