Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Seçimlerden Sonra Nazilli

Nazilli seçimlerden sonra ne kazanacak?

Nazilli’de ne değişecek?

Neredeyse her alanda şu Suriye’den sonra gündemi, seçimler ve aday adayları doldurmaya başladı.

Bilen konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor benim gibi.

Ben Nazilli’nin geleceği için, bugün aklımın erdiği kadar bir şeyler söylemek istiyorum. Kimse alınmasın, hiç kimse rahatsız olmasın. Düşüncelerimi paylaşıyorum. Sesli düşünüyorum.

Diyelim sizin adayınız seçimi kazandı, ne yapacak?

Diğerinin adayı kazandı o ne yapacak?

Aday belirlemelerinde yapılan adaletsizliklerden dolayı bir partinin tabanını ikiye böldünüz, diyelim, diğer yarısı kazanma ihtimali olan bir diğer partinin adayını destekledi, hiç ummadığınız bir belediye başkanı seçildi geldi.

Sonuç ne olacak, seçmen için ne değişecek?

Büyükçe bir köy olan, Nazilli de ne değişecek?

Normal nüfus artış endeksine ters orantılı, durağanlık yaşayan hatta göç veren nazillide ne değişecek?

Ben bir Nazillili olarak ne kazanacağım? Çocuklarımın gelir durumunu artıracak neler olacak?

Gelişme diye bana yedirilen; eskiden evlerimizin içindeki musluklardan belli saatlerde akan iyi su sonra her mahallede bir köşede musluktan akmaya başladı, biz bunu yedik. Daha sonra su fabrikası kurduk dediler gelişme zannettik. Üç beş kişiye iş verdiklerini söylediler, bunu da gelişme zannettik.

Bu olayda ben zarardayım. Anladınız mı bunu?

Allah’ınızı severseniz bu nasıl bir çelişkidir ki, siz bizim gözümüzün içine baka, baka, babalarımızın dedelerimizin imece ile getirdiği suları evimizin içinde akarken paralı hale getirdiniz, bize de bunu bizim gelişmemiz olarak yedirdiniz.

Bir masal anlatmıştım ya hani, Muz Padişahlığının bir sancağında yaşanan olayları anlatan “İslam’a Sığınan Hırsız ve Ahlaksızların Hikayesini -1” işte onlarda yaşanan olayları yaşamak için mi, seçim yapıldıktan sonra, biz kazandık diye sokaklara dökülüp sevinç gösterileri yapacağız?

Yoksa yandaş müteahhitlere ilçenin en güzel yerlerinden arsalar ayırırken, gariban konutları için, sanayinin içinde, sanat okulunun bir bölümü olabilecek yere konut dikilsin diye mi oyumuzu kullanacağız?

Ben sesli düşünüyorum ve düşüncelerimi yazıyorum. Bu şehre yeni bir hareket kazandıracak, iş kapıları açacak ve bizden sonraki kuşağa Allah razı olsun dedirtecek, yatırımı kim yapacaksa ona oyumu vereceğim.

Şehrimin insanının yaşam seviyesi yükselmeli, kazancı artmalı, seçim bu şehrin her ferdinin cebine artılar getirmeli. Sadece yandaşı değil, herkesi mutlu etmeli.

Ne öneriyorsun kardeşim?

Ben Aydın ve Denizli’nin tam ortasında bir hava alanı istiyorum. Bu hava alanı Denizli ve Aydın’da yaşayanların hepsine hizmet vermeli. Nazilli’mizi de Dalaman gibi ekonomik olarak sınıf atlatmalı.

Bunu yapabilecek, ya da bunun gibi projeleri olan, Nazilli’ye ekonomik olarak canlandıracak olana oyumu vereceğim, değilse, seçim benim neyime?

Yöneticiler gazetelerin köşesinden inmeyebilir. Yaptıklarının olağan üstü şeyler olduğunu anlatabilir. Hatta mahkemelerde yargılanıp aklanabilirler.

Ben şehrimin ekonomisine bakarım. Kazancımız artıyor mu? Çocuklarımız bu şehirde iş bulabiliyor mu? Bu şehirde iş kurabilirler mi? Bu şehirde olmaktan mutlu muyum? Onlarda mutlu olabilirler mi?

Ben sadece bana, ya da sadece yandaşını zengin edecek olan diğerine oy vermeyeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.