Uzunırmak Aday mı?

Yerel seçimlere tam bir yıl zaman var.

Siyasi partiler de seçime inceden inceden hazırlanıyorlar.

Şu ana kadar büyükşehir için Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun dışında net bir aday yok.

Ancak Ak Parti’den Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, Cengiz Altınkaya, Mehmet Aydıner, MHP’den Ali Uzunırmak’ın isimleri ortada dolaşıyor.

Aydın’da şu anda seçim kazanma şansı olan CHP ve AK Parti var. MHP’de seçimlere ortak olabilmek için çalışıyor.

Uzunırmak, adaylığını resmen açıklamasa da aday olacakmış gibi çalışmalarını sürdürüyor, nabız yokluyor. Basın mensuplarıyla, şehit aileleriyle, muhtarlarla bir araya geliyor. Fırsatları değerlendiriyor. Çeşitli toplantılara katılıyor, ziyaretler, konuşmalar yapıyor.

Yeni değişen yerel yönetimler yasası gereği Büyükşehir için ilçeler ve köyler de oy kullanacak.

Bunun için zaman zaman ilçelere gidiyor, bundan sonra bu ilçe ziyaretleri daha da artacaktır.

Sıklaştırılan toplantı ve ziyaretler Uzunırmak’ın adaylığını koyacağı yolunda bir işarettir.

Hemen belirtelim ki Uzunırmak’la MHP’nin şansı artacak, ortak olabilmek için MHP dinamiklerini harekete geçirecektir.

Ancak Uzunırmak’ın önünde bazı handikaplar var.

MHP’de aday olacağına kesin gözüyle bakanların yanında “son anda adaylıktan çekilir” düşüncesinde olanların sayısı oldukça fazladır. Aday gibi çalışmasına rağmen “adayım” dememesi bu savı güçlendirmekte, endişeleri artırmaktadır.

“Aday olmaz” düşüncesi Uzunırmak’ın gurup başkan vekili olacağı teziyle desteklenmektedir.

Bilindiği gibi, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Genel Seçim’ den sonra 4 Temmuz 2011’ de Cemil Çiçek, TBMM Başkanı seçilmişti.

24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevine seçilen Çiçek ile başkan vekillerinin görev süresi 2013’te doluyor.

Çünkü TBMM Başkanlığına yapılan seçim 2 yıl içindir. Bu durumda 2013 yılında yeni TBMM Başkan ve başkan vekilleri seçimi yapılacaktır.

MHP’den başkan vekilliği görevini yürüten Meral Akşener’in yerine Gurup Başkan vekili Mehmet Şandır’ın, Şandır’ın yerine ise Uzunırmak’ın getirileceği beklentisi bulunmakta, belki de bu nedenle adaylığını açıklamaktan kaçındığı konuşulmaktadır.

Kim ne derse desin, Uzunırmak, MHP’nin Aydın’daki başarısında da başarısızlığında da imzası olan tek adamdır. Bu anlamda il teşkilatını kendisi dizayn ettiği; başkan yardımcılarını bizzat kendisi belirlediği iddiasıyla eleştirilmekte, birçok il yönetim kurulu asil üyeleri toplantılara katılmazken, yedek üyelerle toplantılar gerçekleştirilmektedir.

MHP’nin izlediği park, balıkçı politikaları eleştirilere neden olmuş, konu parti tabanı ile halka yeterince anlatılamamıştır.

Size komedi gibi gelebilir ama Ak Parti’ye oy isteyen MHP’li il genel meclisi üyesi bulunmaktadır.

Kamu kuruluşundan hırsızlık” suçlamasıyla yargılaması devam eden belediye meclis üyesinin dosyası önüne konduğunda ne yanıt vereceği, bunu Aydın halkına nasıl izah edeceği merak edilmektedir.

Parti içinde 50 bin konusu dilden dile dolaşmakta, “ucu Uzunırmak’a yakın isimlere dayanıyor” iddiası kafaları karıştırmaktadır.

Bize göre Uzunırmak, öncelikle zihinlerdeki endişeleri gidermelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum