Yarım Doktor Candan, Yarım Hoca Dinden Eder

Çok önemli bir söz vardır.

Yarım doktor candan yarım hoca dinden eder” diye…

Kuşadası’nda mütevazı bir yazlığımız var. Yaz gelince nerdeyse bütün aile orada toplanırız. Sitemizde  bir de gazinomuz var. Neredeyse dört beş sitenin sakinleri oyun oynamak ve sohbet etmek için orada toplanırız. Orası sanki bir kültür merkezi gibi günlük olayların tartışıldığı bir yer.

İki senedir de ramazan ayı erken geldiği için sitedeki arkadaşlar yeşil alanlardan birisini perdeleyerek ve yerlere hasır sererek teravi namazını orada kılmaya başladılar.

Burada benim yazıma konu edeceğim bu yerde namaz kıldıran hoca efendi olacak. Hoca emeklimi veya hiç imamlık yapmayan birisi mi bilmiyorum. Bildiğim ise bu hocanın verdiği vaizlerdeki tutarsızlığıdır. Bir vaizinde; ”Ey cemaat evlatlarınızdan biri, bir yabancı ile evlenirse melekler onların yatak odasına girdiği zaman o yabancıyı hayvan olarak görür o nedenle sakın çocuklarınızla yabancı ile evlendirmeyiniz” diyor.

Devamlı namaz kılan bir vatandaşta benim oğlumun biri Alman kızı ile evli ama bu gelinim bize son derece saygılı hürmetli bir insan. Nerde ise diğer gelinimden daha iyi diyor.

Hoca efendinin bu sözüne sayın diyanet yetkilileri ve müftülerimiz ne der acaba gerçekten İslamiyet’te böyle bir durum var mıdır?

Aynı imamın daha kötü bir ayıbı da vatandaşlar bayram namazı kılmaya geldiklerinde imam efendi; “Ey cemaat namazdan önce saflar arasında dolaşarak para toplayacağız. Bu para toplamayı namazdan sonraya bırakırsak şeytan karnınıza girer ve para vermezsiniz o nedenle namazdan önce toplayacağız hepinizden Allah razı olsun” der.

Düşünebiliyor musunuz nemalanmayı getirip dine dayıyor. İnanmış saf insanların dini inançlarını sömürüyor.

İnsanların bazıları kuvvet ve güce inanır. Dünya’da hak ve adaletin hâkimiyetine değil kuvvetli hâkim diye düşünür. Kuvvetliye veya iktidarın gücüne güvenir.

Bazıları da hakka adalete inanır. Adaletin ve hakkın er veya geç tecelli edeceğine inanır.

Kuvvete ve güce dayalı bu zorbalara güvenler hem islamiyeti hem de hakkı inkâr etmiş olur.

Toplumlarda iyi olmayan, iyi ve güzel olanı savunmayan insanlarda vardır. Ama bunlar yürekten inanmış değillerdir. Bu tipler sadece inanmış dürüst insanları kandırırlar. Ama işin aslı kendilerinden başka kimseyi kandıramaz.

Faiz haram derler ama faizsiz finans kuruluşları kurarak sözüm ona “Kar payı” verirler.

Bunlar İslam’ın “Eşitlik, ilkesine, hoş görü ilkesine” hiç aldırmadan başka inançtan olanlara hoş görü ile bakmazlar.

Bizim dincilerin bazıları askerlik peygamber ocağı derler ama Türk Silahlı Kuvvetlerine sevmezler.

Ama şunu da belirtmekte yarar vardır.

İslam dini, dinciye, yobaza bırakılmayacak kadar mükemmel bir dindir.

Londra’ da geçen bir hikayeyi sizlere nakletmek istiyorum.

20 Kuruş

Londra'daki camiye yeni bir imam gönderilmiş. Adam şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman da aynı şoföre rastlıyormuş.

Bir gün, bilet alırken şoför yanlışlıkla 20 kuruş fazla vermiş. İmam yanlışlığı oturup da parasını sayınca fark etmiş.

Kendi kendine  "20 kuruşu geri versem mi şoföre?" diye düşünüyormuş.

Ama içinden bir ses diyormuş ki "çok gülünç bir para ve şoförün umurunda değil. Otobüs şirketi çok para kazanıyor zaten... Sadece 20 kuruş onlara bir şey yapmaz." Bu parayı saklayabilirim diye düşünmüş, Allah'tan gelen bir hediye gibi...

İneceği durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden önce şoförün yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve demiş ki:

-- "Paranın üstünü fazla verdiniz."

Şoför gülümsemiş ve demiş ki:

-- "Siz caminin yeni imamısınız değil miAslında uzun zamandır sizi caminizde ziyaret etmek istiyordum, İslam’ı öğrenmek için. Bu yüzden bilerek size fazla para verdim. Nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim."

İnerken imam artık bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış neredeyse, bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış. Gözlerinden yaşlar dökülerek demiş ki;

-- "Allah’ım az daha İslam’ı 20 kuruşa satıyordum!. .."

Unutmayın ki siz belki de Müslüman olmayan insanlar için dinimizi tanıtan kişilerdensiniz.

Bu yüzden hareketlerinize dikkat edin. Maalesef insanlar sizinle birlikte dinimizi de yargılayacaklardır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum