Onur Yasin Tunç

Onur Yasin Tunç

Aydın’daki Sivil Toplum Kuruluşları ve Önemi

 

Son zamanlarda kısaca STK olarak adlandırılan sivil toplum kuruluşlarının önemi günümüzde bir hayli önemli roller üstlenmeye başlamıştır. Ülkemizde insanlar daha önceleri bu tür kuruluşlara katılmakta biraz çekingen bir tavır seyrediyorlardı ama artık çekingen tavır zamanla yok olmaya başlamıştır.

Şu sıralar Aydın’da “AYDIN ADAMLAR DERNEĞİ” adıl altında bir dernek kurulmuştur. Şahsım bu derneğin de kurucuları arasında olup, yakın zamanda da güzel faaliyetler gerçekleşecektir. Aydın’ın gelişimine bir nebze de olsa katkımız olması için güzel hissiyatlarla adımlar atılmaya başlanmıştır. Dernek kurucuları arasında hukukçusundan, muhasebecisine, eğitimcisine, bürokratına kadar birçok meslek grubundan insanlar bir araya gelmeye başlamıştır. Derneğin kuruluş amacı Aydın’a daha iyi hizmetler de bulunmak, konusunda uzman kişilerle söyleşiler yapmak ve en önemlisi üniversitede okuyan genç beyinlerimize burs ve yurt imkânı sağlamaya kadar güzel amaçlar vardır. Bu dernek herhangi bir siyasi taraf da değildir, her türlü görüşten insana, aydınlıya kapıları ardına kadar da açıktır. Derneğin kurucuları arasında eğitimci olarak Eğitim Bir sen Aydın şubesi başkanı Sayın Süleyman ALKOÇ, bürokrasinin temelinden yetişmiş Sayın Coşkun IRMAK, Aydın’a emeği, dürüstlüğü ve itibarıyla hizmet eden sayın Fatih TECİMER gibi Aydın’ımıza hizmet eden nice değerli kişiler bulunmaktadır.

Konu itibariyle dernek kuruluş amacıyla Aydın Valiliğinde ki dernekler müdürlüğüne gittiğimiz de dernek İl müdürü ile yapmış olduğumuz kısa sohbetimiz de Sayın Sefa ALTINTAŞ “Bu konu da insanları daha çok bilinçlendirmeliyiz, Avrupa da ki insanlar birden fazla sivil toplum kuruluşuna üye olup seslerini, ihtiyaçlarını daha çoğulcu ve birlikte olarak duyurmaya çalışmaktadır. Özellikle çocuk derneklerinin sayısı artırılmalı, daha önce Aydında kurulmuş bir çocuk derneği vardı ama zamanla kapandı, gençler gerçekten çok ilgiliydiler, yine bu tür derneklere öncülük edebilecek gençler bir araya gelebilmeli ” şeklinde sohbetimiz devam etti.

Aydınımız da faaliyetlerini çok güzel devam ettiren sivil toplum kuruluşları bulunmaktadır. Özellikle de Sayın Özcan Petekkaya’nın başkanlığını üstelendiği TÜMSİAD bu konuda gerçekten çok iyi işler başaracaktır. Teşkilatlanma komisyonunu da olduğumdan dolayı bizzat tanık olduğum gerçek şu ki, aydına sermayesiyle emeğiyle itibarıyla kazanç sağlayan bir çok aydınlıyı bir arada toplamayı başarabilmiştir. Aydınlı vatandaşlarımın daha iyi yerlere gelmesi için girişimcilik kursları başlatmakta ve bunu da çok güzel organize etmektedir. İnsanlardaki potansiyel ruhu uyandırılarak, kişiler almış olduğu sertifikalarla kendilerine ve de ülkesine iş alanları açmaya teşvik edilmektedir. Aydında ki sanayici iş adamlarını da bu tür dernekler de en kısa zamanda yer edinmesi gerekmektedir.

İnşallah insanların bir araya gelip isteklerini, duygularını, eleştirilerini, şikâyetlerini hep bir ağızdan ama tek bir ağızla söyleyebileceğimiz kuruluşların oluşumu devam eder. Aydında mesleki açıdan üstad olarak kabul ettiğimiz bir abimizin sözüyle satırlarımı sonlandırmak istiyorum. “Aydının efeleri gibi tek tek oynamaktansa, hep beraber halay çekebileceğimiz kalabalıkların oluşmasını sağlamak ne güzel olur..”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.