Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Bitirin Piyasaları da Görün Gününüzü

Efendiler piyasalarda iş yapan işletmelerin nereden bakarsanız bakınız yarısından fazlasının içi kof ve boş. Çokları günü kurtarmaya çalışıyor.

Vergi dairesine ve SGK ya borçlarını ödeyemez olmuşlar.

Adam ödemek istiyor, ama çok önceleri faizlerin yüksek olduğu dönemlerde anaparaya dahil edilen, faizler yüzünden, SGK borçları tamamen ödenemeyecek hale gelmiş.

Birçokları da bu kurumlara acziyet belgesi verecek ama, arlarına gittiği için birçokları bu belgeyi veremiyor. Birçokları da böyle bir durumdan bile habersiz.

Adam Vergi dairesine borcunu ödemek istiyor. Kul hakkıyla Millet hakkıyla öbür tarafa gitmek istemiyor. “Taksitlendirin borcumu ödenecek hale getirin ödeyeyim” diyor.

“Yüzde 10 peşin öde kalanı taksitlendirelim”  diyor yetkili.

Adam “Bin liram var bunu alın taksitlendirin, zaten size olan başka taksitlerimde var aksatmadan ödemeye çalışıyorum, yardımcı olun bana” diyor.

Yetkili “Ben başka bir şey yapamam, verilen yetki buraya kadar” diyor.

Ey yukarıdaki tuzu kurular, aşağıdaki esnafın durumunu bilmeyenler. Tarımsal kalkınma kurumunda yeni işletmeler kurdurup işsizliği önlemeye çalışanlar; hibeler vererek yeni işyerleri açılması çalışmaları yapacağınıza; açık işyerlerinin borcunu 100 -120 taksite bölünüz. Hibe vermeyiniz. Ödeyebilecekleri taksitlere bölünüz.

Borç zaten faizin, faizi diye, diye katmerleşmiş, ödenmez durumdan çıkarmanın yolunu arayınız.

Ey yukarıdaki ekonomist geçinenler, siz bu ülkenin içine düştüğü durumu göremeyecek kadar bilgisiz ve beceriksiz misiniz?

Millet senin hibenle, teşvikinle olmak ve Millete kul hakkıyla ölmek istemiyor. Borcunu ödemek istiyor. Faizleri sıfıra yakın çektiniz. Neden milletin devlete olan borçlarını 100 -120 taksitin üzerine yayıp ta piyasaları rahatlatmayı düşünmüyorsunuz.

Diyelim E hacizleri yaptınız. Ne olacak piyasaların hali? Ne olacak piyasalarda dolaşan üç kuruşu da siz el koyduğunuz da?

Amacınız ne efendiler? Bağcı dövmekten yorulmadınız mı?

Bu ülkenin üreteninin hayatından bezdiğinden haberiniz var mı?

Kilitleyin piyasaları, kapatın küçük işletmeleri, rahatlayın bakalım.

Bir gün bu çareleri üretemediğinizde, kapanıp giden işletmelerin vebalini çekemez hale geleceksiniz.

Allah rızası için, şu Devlet sektörünün, özel sektöre, esnafa, köylüye, sanatkara, hasılı üretene, düşmanlığını bitiriniz.

Üreten olmazsa, yakında o devlet sektöründekilerin maaşlarını karşılıksız basacağınız paralarla ödemek zorunda kalacaksınız.

En son e hacizlerin zamanlamasını da çok güzel planlamışsınız, Allah razı olsun sizlerden.

Nerede o Millete dair, üretene dair, çalışana dair nutuklarınız?

Yeniden söylüyorum. “Bu alacaklarınızı siliniz” deme gibi bir bencilliğimiz olamaz. Bu borçları, hibe ve teşvik diye karşılıksız vereceğiniz fonları kullanarak 100-120 aya bölerek borçlu olanları rahatlatarak yaşama ve ödeme heyecanı yaratınız. Piyasaları rahatlatınız.

Kimse ama hiçbir kimse Devlete olan borcunun, Kul hakkı, Millet hakkı, olduğunu bilmiyor değil. Ödemek istiyor borçlarını, borçsuz işine devam etmek ve huzurlu sona ulaşmak istiyor.

Ettiğiniz ve edeceğiniz e-hacizler, önce yarısı borçlu olan esnafı, sonra piyasaları, en sonrada kimi bitirir bilmem.

Çare bulun efendiler bu gidişe, bu gidiş hayırlı bir gidiş değil. Sizin amacınız yaşatmak olmalı öldürmek ve bitirmek değil…

                       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum