Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Bu Seçimler Yerel Seçimlerdir

Evet bu seçimler yerel seçimlerdir. Sanki genel seçimlermiş gibi milleti doldurup, tahrik edip, Meclisin değişeceği ve yeni yasalarla, her şeyin değişeceği imajı veriliyor.

Bu doğru değil. Muhakkak yukarıdaki yapılanlara karşı oluşunuzu da gösterecek oylarınız, ama, sizler oylarınızı yereldeki en çok hizmet vereceğine inandığınız adaya vermelisiniz.

Oy vermeyi düşünürken öncelikleriniz ne olmalı diye düşünmelisiniz.

İlinizde İlçenizde Beldenizde köyünüzde kim daha çok hizmet getirebilecekse ve kaynaklarının ne olacağını anlatabiliyorsa oyunuz onun olmalı.

Seçtiğiniz adaylar, Büyük şehir belediye başkanları, İlçe belediye başkanları, Belediye meclisi üyeleridir. Milletvekilleri değildir.

İlinizde, İlçenizde eski yöneticilere oy vereceğiniz zaman düşüneceğiniz en önemli şey, “Bu ekip içinde, kanunlara uygun ama vicdanlara acı veren zenginleşmeler var mı” ona bakınız.

18 uygulaması yapılan bölgelerde ekibin içindeki Belediye meclis üyeleri ve yandaş müteahhitler var mı ona bakınız.

Bir çok garibanın küçük, küçük arsalarına gönül rızası ile sahip olmuşlar mı ona bakınız. Silah zoruyla olacak halleri yok ya.

İmar değişiklikleri yaparken çeşitli haksızlıkları, kanunlara uygun yapmışlar mı ona bakınız.

Yeni açılan yollar üzerinde, yeni sahip olunan arsaların sahiplerinin kimler olduklarına bakınız.

Şehirde belediye mülklerinin kiracılarının kimler olduğuna bunların arkasındaki gizli ortakların olup olmadığına bakınız.

Bakınız, bu çok önemli seçtiğiniz başkanlar ve meclis üyeleri en iyi yerlerde ortak iş yapıyor olmasınlar ona bakınız.

Belediyenizin çeşitli işlerini gören taşeron şirketlerin arkasında aynı partinin mafya vari kodamanlarının olup olmadığına bakınız.

Eğer bunlara baktıktan sonra, eski yöneticileriniz pırlanta gibi ise önceliğiniz çalışmalarına güvendiğiniz eski adaylara olacak biliyorum.

Ama bu saydıklarımı eski yönetim, kanunlara uygun ama vicdanlara acı veren bir şekil de gerçekleştirdiyse onlardan kaçınacaksınız, o eski yönetimlere oy vermeyeceksiniz.

Hemen yeni ekiplere bakacaksınız. Başta söyledim, sizin vereceğiniz oy, hükümeti düşürmeyecek. Çünkü Millet Vekilleri seçmiyorsunuz.

Özellikle geçmişi temiz, şaibesiz, dürüst, kirli hiçbir işe bulaşmamış ve bulaşanların yakınlarında durmamış listelere bakacaksınız.

Bu aday, hükümetin partisinden de olabilir. Çünkü iddia edilenleri yereldeki hiçbir aday ve ekibi işlemediler. Ve ayrıca yolsuzluk iddiaları henüz kesinleşmedi Çünkü yargı süreci devam ediyor.

Eğer kesinleşirse Millet Vekilliği seçimlerinde iktidara dersini verebilirsiniz. Bu sizin en doğal hakkınız.

Yereldeki Ak Parti ekibi dürüstse, bu kardeşlerimizin bir yanlışını bir hatasını bir kanunlara uygun olsa da, vicdanlara ziyan hareketini duymadıysanız neden o ekibe oy vermeyesiniz ki?

Sağda Ak parti adayı ve ekibine oy vermeniz en doğru hareket olacaktır.

Hükümete gareziniz olsa bile sizin vereceğiniz oylar Hükümeti düşürmeyecek ki, Hiç değilse Şehrinize Hükümet kanalı ile hizmetin artma ihtimalini artırmış olursunuz.

Eğer solcu ve sosyal demokratsanız zaten karşınızda hiçbir yanlışa bulaşmamış asalette ve dürüstlükte CHP ekibi durmaktadır. Ona oyunuzu verdiğinizde ve sol oyları parçalamadığınızda alternatif bir gücün oluştuğunu göstermeniz mümkün olacaktır.    

Büyükşehir belediyesinin aynı partiden olması halinde oradan da İlçenize hizmet akışı hızlandırmış ocaksınız.

Efendiler Partisi ne olursa olsun, yereldeki gerçek dürüst olanları, kadroları dürüst olanları bulmanız gerekmektedir.

Bazıları var ki, bunlar, çevresindeki yandaşlarının aşırı zenginleşmelerini engelleyememişler. Bunlar beni çok düşündürüyorlar.   

Onlardan şehrinizi arıtmalısınız.

Şu anda kafalarınız alabildiğine karışık biliyorum. Hani bir söz vardır hepimizin bildiği, “Herkes kendi evinin önünü temiz tutarsa Şehir temizlenir” Hatta yandaş temizlik şirketlerine bile gerek kalmaz. Hepimiz kendi beldemizi ilçemizi ve büyük şehrimizi temizlemek için çaba harcamalıyız. 

Temiz insanları ve temiz kadroları seçmeliyiz hiçbir konuda uzman olmasalar bile. Çünkü şehirler yasalarla yönetilir. Kanunları bilen avukatlarınız varsa, başka bilgiçlere bile gerek kalmadan şehri yönetirsiniz.

Yeter ki seçtiğiniz aday ve ekibi şaibesiz dürüst ve iyi niyetli olsunlar.

Ben yereldeki endişelerimi silemeyen ve yandaşlarını zengin edenlerden başlayacağım değiştirmeye. Elbette sıra meclise göndereceğim Vekillerimi seçmeye geldiğinde, o zamana yine en temiz, en dürüst ve en çok inandığım vekil adaylarına oyumu vereceğim.

                .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.