Güler misin Ağlar mısın?

Aydın Belediyesi tarafından cazibe merkezine dönüştürülmek üzere çalışmalarına başlanan Tabakhane Deresi Çevre Düzenlemesi tamamlandı. Yapılan düzenlemeler ile yeni görünümüne kavuşan Egemenlik Bulvarı üzerindeki derenin çevresi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

29 Ekim'de  açılması planlanan Atatürk Kent Meydanı ile kent daha da güzel bir görünüme kavuşacak. Bir yandan yeni alanlar kazandıran belediye diğer yandan da mevcut park ve bahçeleri düzenliyor. Aydın Tekstil alanı kamulaştırılarak halkın kullanımına açılacak.

Bu düzenlemeler yapılırken sokakta yaşayan ya da gezintiye çıkarılan ev hayvanlarının da  unutulmaması sevindirici bir gelişme ancak, bunların sayısının artması ve yaygınlaşması gerekli diye düşünüyorum.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun insan ve çevre odaklı hizmetleri çok önemsediğini iyi biliyorum. Geçen gün bir toplantıda Topyatağı’nda bulunan askeriyenin kullandığı alanın da vatandaşların hizmetine açılacağının müjdesini verdi. Var olan birkaç uygulama ile kalınmayacağına ve geliştirileceğine de inanıyoruz…

Hangi siyasi anlayıştan ve görüşten olursa olsun, yöneticilerin insan ve çevre odaklı projeleri geliştirip, yaygınlaştırması gerekir…Belediyeler hizmet üretirken çevreyi ve insanı ihmal etmemeli, kamu yöneticileri ister seçilmiş, ister atanmış olsun bu noktaya daha da dikkat etmelidir.

Yaşadığımız çevreye sahip çıkmak, bulunduğumuz yerlerde insana hizmet etmek inanın en büyük zenginlik…

Bir kez daha başkana teşekkür ederken engelli, çocuk, kadın, yaşlı, genç toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun hizmet üretmelerini, yatırım yapmalarını beklediğimizi hatırlatmak istiyorum…

GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?

Kuşadası’nda bir tatil köyünde geçen, biri resepsiyon memuru diğeri inşaat işçisi olan iyi niyetli iki yakın arkadaşın öyküsünü anlatan, Zeki Alaysa ve Metin Akpınar filmlerinden biri Güler misin Ağlar mısın. Filimde dostluk, sevgi, dürüstlük sıcacık bir dille anlatılmış.

Aydın’da da ‘güler misin ağlar mısın’ dedirtecek bir olay yaşandı. Ancak filimde olduğu gibi dostluk, sevgi ve dürüstlükten uzak. Geçtiğimiz gün saat 02.30 sıralarında şiddetli bir yağmur yağdı. O yağan yağmurda bazı AK Parti ve MHP’liler soluğu geçtiğimiz hafta hizmete açılan Atatürk Bulvarı alt geçidinde almış. Alt geçit yağmur sularıyla kapanacak, akılları sıra bundan prim kapacaklar. Ama durum hiç de bekledikleri gibi olmamış, gecenin bir vakti boşuna ıslanmışlar.

Vah, vah, vah!...

Şu muhalefetin düştüğü duruma bak.

Güler misin ağlar mısın? 

Olayı Özlem Hanım’a anlattım, çok güldü. ‘Yağmur suları geçidi kapatır mı’ diye sordum, AK Parti ve MHP’yi üzecek bilgi verdi: “Tüm önlemler alındı, açılış öncesi 30 ton su basılarak denemesi yapıldı.” 

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum