Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Nazilli Ticaret Odası Seçimleri

 

Ticaret odası seçimlerinden dolayı, posta hizmetleri, ziyaretler, pulsuz mektup göndermeler ve çalışmalar başladı. Birebir görüştüklerimize neler yapacaklarını soruyoruz. Ukalalığımızın kusuruna bakmasınlar, nasıl olması gerektiğini de, sorarlarsa anlatıyoruz.

Ümit ederiz ki oda seçimleri sülale çekişmelerine sebep olmadan, proje yarışına dönüşür. Ve projeleri çok daha kaliteli olan ve çok daha yararlı olan ekip kazanır.

Geçmiş dönemlerde genellikle hizmet içindekilerle hizmet dışındakilerin çekişmesi durumunda cereyan eden seçimler, örgütlenemeyen hizmet dışındakilerin hüsranları ile sonuçlandı. İnşallah bundan sonrada hizmet içi yada dışı diye ayrılmaksızın ama yapacakları ile gündeme oturanların kazanması ile sonuçlanır.

Cuma günleri cumalarımızı mübarekleyen, aidatların toparlanması ile telefonlarımızı meşgul eden, başkanımızın konuşması filanca radyoda ya da televizyon kanalında, diye mesajlar çekerek görevinin bittiğini zanneden yönetimler yerine, ticaretin önünü açan bir yönetim bekliyoruz artık.

Birde emekli bir memur mantığından ileri gitmeyen, aidatlarımızla bina alıp, onu kiraya vererek görev yaptığını zanneden mantığın yanlışlığını anlamamız gerekli artık.

Adı üstünde Ticaret Odası, ticaret erbabının kayıtlı olduğu, onun çıkarlarını koruyan onun önünü açması gereken bir kurum. Öyle bir çalışmaları olmalı ki, ticaretin akışını hızlandırmak için varını yoğunu akıtmalı. Şehrin vitrinini oluşturmalı. Nazilli’den geçen herkes Nazilli’deki yaptıklarından imrenmeli. Her konaklayan ve her geçen bir şeyler almadan geçememeli. Sıcak paranın devamlı damladığı merkezler oluşturmalı.

Nasıl olacak sorusunu müsait olduklarında anlatabiliriz ama, bunları bilemiyorlarsa hiç aday olmasınlar.

Ticaretinin önü açılan bir şehirde, üretimin önü de açılır. Bunu yapmak Ticaret Odasının görevidir. İnşallah bu görevi bilenler gelir.

Diğer yandan ticaret erbabını koruyan bir yönetim gerekli. Üyelerinin haklarını koruyabilen yönetimler gerekli. Nasıl mı dediniz? Mesela vergi dairesinin musallat olduğu bir üyesi mi var. O üyesinin yatırımlarını, malının mülkünü tespit etmeli. Yatı, katı, lüks harcamaları olup olmadığını araştırmalı ve demeli ki “ Benim üyemin varı yoğu bu, siz bu işletmeyi, benim üyemi tarihten silemezsiniz” diyerek yetkililerle tartışabilmeli.

Ticaret erbabı, üyelerini, koruyan, yasa teklifleri hazırlayıp vekillerin önüne koyabilmeli. Sadece kendisini, beraber geldiği ekibini değil, tüm ticaretle uğraşan üyelerini korurken üretimin önünü de açtığını, açacağını bilen bir kadro seçilmeli.

Şimdi size sesleniyorum aday olanlar, kadrolarınızı ekibinizi hazırlarken bu çalışmaları yapabilecek cesarette, bilgi birikimli, sözü dinlenen, arkadaşlarımızdan oluşturunuz.

Hizmetin içinden, dışından diye öbeklenmek yerine, görevinizi Nazilli ticaretini ve üretimini artıracak, bilgi birikimli, arkadaşlarımızdan oluşturunuz.

Oy kullanacak arkadaşlarımıza da bu yönde çalışmaları olabileceğine, inandıklarına, oy vermelerini öneriyorum. Başarısızlık ve küçülme kader değildir. Yöneticileriniz ve idarecilerinizin sizin önünüzü açan kişiler olması, sizleri başarıya taşıyacaktır. Sizin başarınız şehrimizin ticaretinin ve üretiminin önünün açılması demektir.

Başaranları inşallah, Nazilli ticaretinin ve üretiminin olur. Kan kaybeden her gün küçülen ve nüfusu eksilen Nazilli’nin olmaz. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.